My style

10 outfits, 10 dagar. Antar du utmaningen?

Inlägget innehåller annonslänkar

Dags för en minimalistisk utmaning! Idag tipsar jag er om 10×10 utmaningen. Den går ut på att man under tio dagar bär tio olika plagg och accessoarer som kombineras ihop till tio outfits. Som en mini-capsule wardrobe under begränsad tid. En minikapsel som Tove så smart beskrev det! Kanske har du en massa kläder som bara ligger och skräpar, vill se vilka kläder du faktiskt använder eller vill utmana dig själv att skapa en mer minimalistisk garderob? Då är den här utmaningen för dig!

Om jag ska beskriva min stil i tre punkter blir det: svart (och vitt), nästan alltid kjol och “uppklätt nedklätt”. Jag älskar att bära min svarta tibikjol som jag kan bära till allt, matcha med allt och den passar min stil perfekt. Jag har en liten garderob och vill ständigt minimera den ytterligare. Jag klär upp och ner mina outfits med olika accessoarer – från den större jobbväskan, platta ballerinas eller klackar, mer krut på sminket och många små smycken.

Varför just tio? Nä, siffran bestämmer du själv. Jobbar du på en arbetsplats med dresscode “kostym” kommer du snabbt upptäcka att en vit blus inte räcker. Du kanske behöver tio olika blusar under tio dagar – då har du snabbt använt upp alla dina plagg. Tänk siffran tio mer som en riktlinje än ett måste. För mig landade siffran på 11. Scrolla ner för att se plaggen och accessoarerna jag valde!

Midikjol från Tibi / Randig skjorta från H&M / Vit skjorta från H&M / Jeans från Gina Tricot
Svart linne från Zara / Trenchcoat från Rodebjer

Väska från Louis Vuitton / Sockboots från Topshop / Väska från ATP Atilier
Loafers från Flattered / Nätväska från Granit

Hur har jag kombinerat dessa accessoarer och plagg till tio outfits?
Utmaningen var inte jättesvår – jag försöker dagligen minimera min garderob så mycket det går. Men jag har försökt att vara mer kreativ och tycker att jag lyckats med en sak – “linne över skjorta”-stylingen. Ett enkelt knep som gör skjortan dubbelt så användbar! Det som krånglade till det lite var vädret: april är en tid på året när det kan skifta från ösregn och huttrande kyla till nästan sommarvärmen.

En dag på jobbet. Kjolen, den vita skjortan, min nya ATP-väska och loafers från Flattered är en klassisk outfit som funkar perfekt om du som jag jobbar på en arbetsplats med dresscode. Enkelt men väldigt stiligt. Om jag bär byxor väljer jag något mer dressat än jeans. Min arbetsplats har dresscode och vi får “egentligen” inte bära jeans på jobbet. Dessa tio dagar har jag varvat mina svarta jeans från Gina Tricot med ett par enkla svarta byxor från MQ.

På shoppingrundan. De svarta jeansen från Gina Tricot tillsammans med samma vita skjorta funkar perfekt en dag på stan matchad med min lilla svarta Alma från Louis Vuitton. Jag packar med nätväskan för att snyggt kunna bära på allt som följer med mig hem från stan..

På dejten. Jag svidar om från platta skor till klackar, har på mig samma kjol från Tibi men lägger till ett roligt läppstift och lyxiga accessoarer. Min nya favoritkombination är svart, vitt och rött!

4 Comments

 • Camilla

  Inspirerande!
  Har ett jobb där jag inte behöver ha privat kläder, blåklädd inom landstinget. Praktiskt men ganska tråkigt i längden. Jag som älskar mode har bara mina privata kläder i max 2 tim per dag, kommer hem och hoppar i myskläder. Är även småbarnsförälder. För mig så är det viktigt med en liten fyngerande garderob. Har verkligen hittat en godbit i butik, en acne mock skinnjacka. Den är dyyyr. Vet inte om det är ett klokt val men jäklar vad jag äkskade jackan. Varför skulle jag testa de .
  Tänker jag är aspekten färre men värre så kanske det inte är helt tokigt.

  • Karin Lind

   Å jag förstår! Just jobbkläder, och så småbarnsliv, det är ju inte synonymt med galaklänning som sagt. Då ska kläderna funka och vara snygga i sin enkelhet! 🙂 Jackan låter jättesnygg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *