Beauty

Recension: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid

Inlägget innehåller annonslänkar

 

Min Paula’s Choice-oskuld är tagen! De senaste veckorna har jag dagligen, morgon och kväll, använt mig av en PC-produkt som jag tänkte recensera idag: Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid.


Min hud verkar älska syror; av AHA-syra blir den mjuk, jämn i tonen och med massor av lyster. Och ni vet ju hur mycket jag älskar glow! Däremot har jag, fram tills nu, bara hållt mig till AHA och aldrig testat BHA-syror. Jag har tänkt att jag haft “fel hud” för BHA – att BHA bara skulle funka på acnebenägen hud, vilket jag inte har. Tji fick jag efter lite mer grundlig research.

 

Jag har alltid haft några envetna pormaskar mellan bryn, på näsa och haka. De ställer nästan aldrig till med problem och blir sällan till regelrätta blemmor, även om det händer. Men lik förbannat är de där – pormaskarna går inte att klämma – och verkar vilja stanna där förevigt. Det är här BHA-syran kommer in! BHA-syra, eller salicylsyra, är precis som min andra syrafavorit, AHA-syra, exfolierande. Det betyder att de på kemisk väg “tar bort” döda hudceller och hjälper cellerna i översta hudlagret att “släppa taget” om varandra så att ny, fräsch hud kommer upp till ytan. Skillnaden mot AHA är att BHA-syror är fettlösliga; BHA kan alltså tränga ner i porer och lösa upp talg och döda hudceller vilket är perfekt om man vill behandla igentäppta pormaskar. Därtill har BHA en anti-inflammatorisk och anti-bakteriell effekt vilket såklart funkar toppen på acnebenägen hud.


Applicering: Efter väl rengjord hud, och efter toner/ansiktsvatten, har jag applicerat denna utsplashad på en bomullstuss två gånger per dag, morgon och kväll. Det känns att något händer; produkten sticks lite i huden. Effekten är magisk. Bara på några veckor har mina allra mest envetna pormaskar blivit mindre synliga och resten av ansiktet är mer jämnare i tonen än innan. Mina röda partier som jag tidigare haft runt haka/näsvingar är mindre synliga. Sen KÄNNS huden liksom annorlunda också. När jag smörjer in mig, eller rengör huden – med andra ord tar på fejset med händerna – är det så.. Lent? Mjuk bebisrumpa är det första som comes to mind. Nästföljande produkter liksom glider på och alla små torrflagor/upphöjda områden är borta. Annars då? Produkten är billig, enkel att få tag på (jag köper på Skincity), flaskan behändig att använda och snygg att se på. Doften är knappt märkbar.

 

Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Liquid kommer numera vara ett givet steg i min hudvårdsrutin. Jag är överraskad av det fina resultatet – såhär fin trodde jag inte min hud kunde bli! Så kan det gå när man testar något nytt. Värt att tänka på är dock att BHA just är oljelöslig – så var lite försiktig om du tenderar att bli torr. Jag har märkt att blemmor som tidigare gick från att vara röda och upphöjda till mindre röda och efter några dagar försvinna nu går från att vara röda, till att helt försvinna (magiskt!), och lämna en liten torrfläck. Jag är därför noga med återfuktning och -fettning såhär i torra vintertider. Och precis som med alla syror: använd alltid solskydd dagtid, i ur och skur, sommar som vinter, då syror kan göra huden solkänslig.

Jag köper min HÄR.

 

8 Comments

 • N

  Låter spännande, klickade också hem den nyss.
  Jag undrar hur du ställer dig till ansiktsborstar, som Clarisonic och liknande. Har följt dig länge men aldrig sett att du skrivit om sådana (kan naturligtvis ha missat det).
  Har du testat? Vad tyckte du i så fall?

  • Stilbloggen

   Härligt, hoppas du gillar den!Jag har faktiskt inte testat någon borste alls! Men är ganska nyfiken. Det som håller mig ifrån att testa är framförallt priset (de känns väldigt dyra?) och att jag gillar min hudvårdsrutin i nuläget. Men man ska aldrig säga aldrig 😉 Har du testat?

 • N

  Tack för ditt svar!
  Ja, jag har testat. Har en Clarisonic som jag köpte i USA då de är billigare där. Jag vet inte riktigt vad jag tycker. Visst blir huden ren, men mitt stora problem, pormaskar över näsan, får jag inte bukt med.
  Förhoppningsvis hjälper Paulas choice 🙂

  • Stilbloggen

   Då tror jag att BHA-syror kan vara knepet! Jag har ju som sagt denna, med 2%. Nästa steg blir nog en lite mer djupverkande bha-mask eller behandlare. Vet att PC har olika procentgrader. Lycka till 🙂

 • Wolfie

  Trots jag är till åren kommen ;9 så beställde jag hem in flaska och har bara testat den i några dagar så det är för tidigt att uttala sig om effekten. Men – jag tycker att huden känns lite kladdig ett bra tag efter appliceringen. Har du upplevt det och hur får man bort det?
  Gott Nytt År!

 • Wolfie

  Med åren har jag blivit allt slöare när det gäller rengöring, bara basic – micellular water som rengöring, serum o fuktcreme. Men jag håller på att förbättra mig och ge min åldrande hud en nystart 🙂
  Insåg efter ditt svar att jag nog tog för mycket på tussen, så nu tar jag bara några droppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *