The Style Edit

Fyra enkla stiltips

 

Pengar kan köpa kläder, men inte stil! Om du kollar inläggen i kategorin “stilguider” här på bloggen ser du att vi har avhandlat kvalitet i förhållande till pris, vilka material som håller sig snyggast längst och vad man ska lägga krutet på i garderoben. Stil är ett så himla roligt ämne att skriva om, det är något “djupare” än mode och trender. Det handlar om att låta kläderna reflektera vilka vi är – och eftersom vi alla är så sjukt awesome här inne, yas queen, I’m looking at you! – är det bara rättvist att vi ska vara grymt snyggt klädda också. Idag tänkte jag dela med mig av fyra enkla, snabba tips för att bli lite mer stylish!

 

Hitta den röda tråden i garderoben
Gör en rejäl utrensning och lämna bara kvar plagg du verkligen älskar. Försök hitta den röda tråden i de älsklingsplagg du har. Är de festplagg, basplagg, svarta plagg eller mönstrade plagg? Oavsett färg och form utgör dessa den röda tråden i din garderob – det är din stil i sin renaste form, de plagg som får dig att må bra och alltså de plagg du kan köpa fler av! Komplettera sedan dessa plagg med basplagg (enkla, neutrala plagg som går att använda om och om igen) för en garderob som känns rätt, alltid.

 

Planera dina outfits
Är du som jag och älskar att skriva listor, gör det även med dina kläder! Ägna lite tid åt att sätta ihop outfits, eller kom ihåg att skriva ner vad du har på dig de dagar du känner dig skitsnygg. Snart har du ett dokument med outfitkombinationer som du kan ta till när det krisar. Och kom ihåg att välja kläder dagen innan! Vem orkar med klädstress 06.45 en tisdagsmorgon? Extra poäng till dig som gör som jag: har en outfit för varje veckodag.. Torsdagar = kjoldagar! *nörd*

 

Välj outfit efter tillfälle

Olika aktiviteter kräver olika outfits. Ska du på fest? Använd planeringsknepet här också: skapa festoutfits du kan “ta fram om det krisar”. Och var inte rädd att återanvända festplagg! Om du inte går på fest sådär tre gånger i veckan med samma människor kan du absolut köpa en eller två svarta klänningar som du toppar med olika accessoarer och återanvänder om och om igen.

 

Vid nödsituationer
Det här är kanske överkurs, men att ha ett litet kit med nål och tråd, tejp och säkerhetsnålar är alltid bra att ha. Ett AW-kit med läppstift/eyeliner/torrschampo/champagne (hehe) kan också vara bra att ha nära till hands..

2 Comments

  • Elin

    Hej! Alltså, jag måste verkligen få ösa ur mig lite beröm till dig och din underbara blogg. Sedan jag började läsa den, för typ ngt år sedan har verkligen ngt hänt med mig o mitt förhållande till shopping. Inte så att allt är "fullständigt" men jag känner att ngt ändras o jag trivs verkligen. Jag har slutat impulsshoppa, sitter o tänker efter länge o väl innan jag slår till även om jag gärna sitter o samlar inspiration, men det är en helt annan eftertanke.
    Det slår även igenom i övriga livet, jag är så mkt för att rensa nuförtiden (garderoben, köksgrejer, böcker allt). Och jag kan pladdra i evigheter för mina kompisar/syskon om det underbara i att rensa. Jag läste en toppenbra bok ‘Rensa i röran med feng shui’, lite som den du tipsat om ( the life-changing magic of tidying up, som jag f ö läser just nu:)).
    nu ska jag sluta pladdra, men tack för alla bra tips. Och sluta aldrig blogga! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *