The Style Edit

Hitta stilinspiration inför hösten

 

Nu är vi precis i en mellanperiod mellan sommar och höst. Sommarkläderna är för kalla, höstkläderna för varma, det har börjat regna lite grann och affärerna är i något slags “mellanläge” där jag inte hittar några plagg jag vill ha, alls. Hur gör man när inspirationen tryter? Idag delar jag med mig av mina bästa tips.

 

Hitta inspiration
Pinterest, Tumblr, Youtube och bloggar är något jag surfar runt på dagligen för att hitta inspiration till garderoben. Jag kollar hauls, lookbooks, gör pinterestboards, moodboards och sparar tumblr-bilder i en inspirationsmapp. Just nu älskar jag stilen hos Melissa Soldera, du hittar hennes youtubekanal HÄR. Älskar även min vän Anna-Karins stil, du hittar hennes instagramkonto HÄR. Jag kollar också i bloggarkivet, inspireras av outfits från förra året och scrollar igenom min stil-mapp. Efter det brukar jag alltid ha koll på hur jag vill klä mig och vad jag vill shoppa.

 

Testa en capsule wardrobe
En capsule wardrobe går ut på att du bara använder ett bestämt antal plagg under en säsong, säg 30 stycken. Att skaffa en hållbar stil, skapa en minimalistisk garderob och att shoppa ett par få, utvalda pieces varje säsong istället för femhundra svarta bastoppar är något jag försöker med. Jag tror väldigt starkt på att man mår bättre av att 1. rensa bort allt onödigt och 2. bara omringa sig med saker man älskar. Testa att göra en inför hösten!

 

Uppdatera garderoben med lite nytt
När du hittat stilinspiration och kanske har tänkt ut en capsule wardrobe är det dags att fylla på garderoben med lite nytt. Ytterplagg och skor är det som ändras först när säsongerna skiftar – du kan fortfarande ha de flesta sommarkläder om du slänger på en skinnjacka och byter sandalerna mot säg en loafer eller ett par boots! Om all shoppinglust försvinner finns ju alltid sköhetsavdelningen..

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *