Fashion

Så stylar du kaftanen i sensommar

Skolorna börjar igen, semestern är över, höstterminen börjar. Snart är det höst och vi kan säga hejdå till sandaler, bikinis och slokhattar – men du behöver inte stuva undan alla sommarplagg! Med rätt styling och lite kreativitet kan du använda garderobens plagg på nya sätt. Idag tänkte jag visa hur du kan höstanpassa kaftanen så den passar det milda septembervädret.

 

Från kaftan till kavaj
Maxiklänningen, kaftanen och andra långa, flowiga sommarplagg går absolut att använda som kavajer eller ytterplagg när det blir lite kallare, åtminstone om dessa har en öppning eller knäppning fram! Bär kaftanen öppen och styla med svarta jeans eller kostymbyxor och en enkel topp under.

 

Över en polo
Sätt en polotröja under en kortärmad, knäppt kaftan för att skapa en höstig lager-på-lager-outfit. Om kaftanen är öppen nedtill, exempelvis med en slits, matcha med byxor, jeans eller en tight kjol.

 

Som topp under en kjol
Om du har en kort kaftan eller tunika i garderoben kan du förvandla den till en topp genom att bära den instoppad i en kjol. Se bara till att kjolen är tillräckligt lång så den gömmer kaftanen och inte hänger ner under kjollinningen! (annars viker du bara till kaftanen lite, alternativt fäster med säkerhetsnålar). Markera midjan lite extra med ett skärp. Bär med klackar för extra glam!

5 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *