Beauty

Ta hand om huden i vinter

Vinter. Snö, kalla vindar, torr inomhusluft. Jag kan riktigt höra hur det knastrar till av torrhet i huden! Och inte blir det bättre av sena kvällar, fet mat och alkohol. Sa någon julbord? Såhär i vintertider behöver huden lite extra kärlek, gärna i form av skyddande, återfuktande och återfettande produkter. Med produkterna ovan säger jag “bye bye” till flagnande läppar, torra ben och grå, livlös hud!

 

För att läpparna inte ska trilla av smörjer jag in dem med Bite Agave Lip Mask, en riktigt tjock, fet salva som gärna får verka över natten. Efteråt tar jag en mjuk frottéhanduk och skrubbar läpparna lätt för att få bort torrflagor. Direkt efter går jag på med ett återfuktande cerat.

 

När inget annat funkar är Avènes Cold Cream-serie ett säkert kort. Produkterna är feta som inget annat och passar speciellt bra vid hårt väder. Reparerar allt från torra hälar, spruckna läppar, nagelband och eksemhud.

 

Jag är inget jättefan av bodybutters och har som tur är inte jättetorr hud på kroppen. Något jag däremot sträcker mig efter i vintertider är en återfuktande duscholja. Favoriten är L’Occitane Almond Shower Oil som det alltid finns en flaska av här hemma.

 

Även ansiktshudvården behöver uppgraderas! En kräm jag älskat den senaste tiden är Medik8 Hydr8 Night Advanced Antioxidant Cream, en rik och återuppbyggande nattkräm som min hud riktigt slurpat i sig. Texturen är olik många andra krämer jag testat: den är mer fluffig och moussig än fet vilket gör att huden får massor av fukt utan att lämna en klibbig, klistrig hinna. Hudvårdskärlek!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *