The Style Edit

Inspiration: minimalistiskt mode

 

Vårens modeinlägg och stilguider på bloggen har till stor del fokuserat på minimalism. Att skaffa en hållbar stil, skapa en minimalistisk garderob, att shoppa ett par få, utvalda pieces varje säsong istället för femhundra svarta bastoppar. Jag tror väldigt starkt på att man mår bättre av att 1. rensa bort allt onödigt och 2. bara omringa sig med saker man älskar. Det gäller såväl privatliv som stil. Att rensa bort såväl onödiga bekantskaper som tar energi istället för att ge energi som att försöka få bort saker som legat i lådor i flera år och ge bort eller sälja kläder du inte använder. Här kommer några minimalistiska tips!

 

Bok- och länktips
En bok jag är nyfiken på är The life-changing magic of tidying up: The Japanese Art of Decluttering and Organizing av Marie Kondo. Boken har sålt i massor, ligger på New York Times bästsäljarlista och rekommenderas av många bloggare och youtubers. Grundidén är just att bara använda och spara saker som du verkligen älskar, som “skänker hemmet lycka”. En blogg jag kan rekommendera är Un-Fancy, som skriver mycket just om capsule wardrobes och minimalistisk shopping.

 

Några andra tips och tricks för att få en minimalistisk stil:
– Undvik trendköp. Kläderna du köper ska hålla flera säsonger.
– Undvik att beställa massor av kläder online. De perfekta kläderna måste provas. OM du onlineshoppar, var förberedd och försök att bara söka efter exakt det du behöver.
– Kvalitet över kvantitet. Vi behöver inte sjutton bastoppar från H&M. Du behöver kanske två, eller tre, toppar i bra kvalitet som håller länge.
– Köp inte något bara för att det är fint. Vissa saker kanske du älskar, men det är inte nödvändigt synonymt med att de måste följa med hem. Försök begränsa shoppingen till ett minimum!

 

8 Comments

 • Emma

  Vad roligt, är precis mitt i Marie Kondos bok 🙂 En annan bok som verkligen är bra inom samma tema är Rensa i röran av Karen Kingston. Skojar inte när jag säger att den förändrat mitt liv och hur jag ser på saker. Har läst den flera gånger och det har varit givande på olika sätt varje gång.

 • Bakfoten

  Hm.. jag tror det fanns en måttabell att välja från, men hon ville veta mitt midjemått ändå, jag tror man kan få det precis som man vill. Hon är väl inte en stjärna på engelska men väldigt mån om att kommunicera och få det rätt.
  Jag är rund och välväxt 😉 och jag upplevde det som denna linningen satt stadigt och vackert på mig. Modellen var kanske ett lite fegt val, men – äh. Tyget är tjockt och varmt. Faller vackert. Rejäla men knappt synliga fickor. Bra innerfoder. Jag har katt men tycker kjolen är förvånansvärt resistent mot att ta åt sig hår.
  Det enda är att dragkedjan sitter på höger sida så jag tar på mig den bakåfram varenda jäkla gång. Jag påpekade det i förbifarten, men jag tror inte hon fattar hur fel det är i kvinnligt europeiskt mode. Jag har bestämt mig för att tycka det är charmigt :p
  Denna kjol har varit en fantastisk grundbult i min garderob i vinter! <3
  https://www.etsy.com/se-en/listing/248034732/black-skirtwool-skirt-winter-skirt-midi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *