The Style Edit

Apropå att mixa material

 

Apropå materialmix – inlägget jag skrev för ett tag sen om hur man får en svart outfit att “poppa”? Det handlar ju om att mixa olika slags material och “ytor”. Ovan tänkte jag visa lite mer specifikt hur jag tänker när jag sätter ihop en helsvart outfit. Som exempel har jag två kollage jag postat tidigare här på bloggen. Båda outfits tycker jag funkar toppen i en “klädkodsmiljö”. Kanske inte nu i sommar, men definitivt senare i höst!

 

Kollage no 1.
I första kollaget ser vi en ulljacka som ser ut att vara väldigt mjuk, kanske är den i kashmir. För att bryta av det mjuka materialet och omlottsnittet (visst ser den varm och gosig ut?) har jag matchat med ett par jeans med en lite lätt vaxad effekt. Ett par vaxade jeans, gärna med dragkedjor nedtill, är ett snyggt och dresscodevänligt alternativ till skinnbyxor. Här tänker jag helt enkelt motsatsförhållanden: hårt mot mjukt, mysig kavaj möter coola byxor. Till detta ett enkelt, ribbat linne. Om man känner sig vågad, skippa linnet och sätt en spetsbustier under! Det är riktigt snyggt när lite spets pikar fram i urringningen tycker jag, särskilt om resten av outfiten är påklädd och stikt. I skoväg valde jag ett par mockaflats – det går förstås lika bra med ett par pumps, men då blir looken mer uppklädd. En klassisk skinnväska,som ser lite matt och “arbetad” ut, och en klocka med “krokoeffekt” ger ytterligare två material.

Kollage no 2.
I andra kollaget har jag tänkt lite samma: hårt möter mjukt. Enkelt möter uppklätt. Det är egentligen grundregeln för alla outfits – testa att leka med motsatser! En fin, “finklädd”, satinkjol med en lätt glansig effekt “poppar” mot den stickade tröjan som gärna får stoppas in lite därfram så att midjan accentueras – annars kan en vid kjol och en stor tröja lätt kännas bylsiga tillsammans. För att bryta av mot den vida kjolen har jag valt lite mindre, nättare accessoarer: en loafer som förlänger foten och visar anklarna (väldigt smexy!) och en liten väska. Om du bär väskan cross-body poppar det lackade lädret i väskan mot den stickade tröjan – supersnyggt med glansigt mot matt tycker jag!

 

Hoppas ni fick lite inspiration! Mitt enklaste tips är att tänka motsatser: hårt mot mjukt, herrigt mot damigt, uppklätt mot nedklätt. Försök få till minst två “roliga” material som fångar blicken i varje outfit – lättast är kanske en accessoar, som en glansig väska. Det är därför min LV Alma är världens bästa väska!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *