My style

All black, always

 

Helsvart är ju förjäkla snyggt. Och det är den första anledningen till varför jag bara bär svarta kläder. Jag har faktiskt bara burit svart, ingen annan färg, sedan 12-årsåldern. Såklart älskade jag svart redan då, men det var också ett statement. Att bara bära en färg blev min grej. Och det helsvarta har fortsatt! Många av er läsare berättar att ni läser bloggen just för att alla plagg är svarta, att ni också bär helsvart. Hej på er fellow goth-ladies! Och på skolan jag jobbar på är jag känd bland eleverna som “hon, ni vet, som bara bär svart”. Att eleverna tror att jag är en häxa har aldrig skadat.. *metal*

 

Svarta kläder funkar alltid. Som 14-åring, 85-åring, på begravning, fest, jobbet, dejten. Svart funkar jämt! Bröllop är väl det enda undantaget men på alla andra formella och ickeformella tillställningar funkar en helsvart outfit. Vem vet, det blir kanske en svart bröllopsklänning?! Men självklart behöver du styla det svarta trots att du kör enfärgat. Det är en stor skillnad mellan svarta urtvättade leggings och en sidenklänning á la Lanvin så välj dina svarta plagg noga! Att blanda olika svarta texturer är knepet.

 

Shopping blir så mycket enklare. När jag onlineshoppar väljer jag direkt att färgsortera på svart och i butikerna går jag direkt till de svarta plaggen, finns inte det jag söker går jag tillbaka en annan gång. Det här tror jag är en anledning till att jag tycker shopping är så enkelt – när utbudet är begränsat blir allt lättare. Att definiera vad som är min stil blir också lätt när färgvalet är begränsat – jag behöver inte bry mig om trender, färgskalor och vad som matchar min hudton eller inte. Och ju mindre stress – desto gladare, och snyggare, känner jag mig.

10 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *