The Style Edit

Materialmix och svart textur

 

Hur blandar man olika svarta material och texturer? Jag fick en kommentar med just den frågan på inlägget jag skrev för någon vecka sedan, det om att jag bara bär svarta kläder. Där skrev jag att “det är en stor skillnad mellan svarta urtvättade leggings och en sidenklänning á la Lanvin så välj dina svarta plagg noga!” och det är ju så att helsvart kan uppfattas så olika: allt från parisiskt elegant till viktorianskt goth-snyggt och hårdrocks-“hårt” beroende på just materialen du väljer.

 

Att blanda olika svarta material och texturer är just knepet för att få en helsvart outfit att “poppa” – trots att du bara jobbar i en färg. Så välj och vraka! Siden, bomull, ull, läder, denim, tyll, mocka, sammet, lack, scuba och chiffong. Och ännu fler! När vi snackar texturer snackar vi finish på materialen, men också olika effekter: trasig denim, tvättad denim, spets, lackat läder, slitet läder, grovstickat, finstickat, applikationer, virkat.. Sen lägger du till detaljer: volanger, peplum, vipp, fransar och cut-outs.

 

Go wild and crazy! Det är det som är så kul med en helsvart outfit. Försök variera de svarta plaggen så mycket som möjligt, släng in något oväntat. Tänk en svart powerkostym med en spetstopp under och ett par lackstiletter till. Den lilla svarta, fast i mocka. Tyllkjol och sidentopp! Eller varför inte en klassiker: ett par trasiga jeans, stickad tröja och en mjuk, sliten skinnjacka. Hörde jag modebloggaruniform á la 2009? Nu hoppas jag att också du vågar dig på en helsvart outfit!

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *