My style

My Favourite Summer Pieces

 

Ny säsong, sommar 2016! Och glad midsommar förresten 🙂 Shoppingutmaningen, att bara shoppa fem “pieces” per kvartal, är över. Det gick ganska bra perioden april-maj-juni – det blev en del shopping både av basplagg och mer “statementpieces”, jag hade ett samarbete med Gant och jag fick en klänning på ett pressevent. Shoppingen höll sig inom ramarna, men det totala antalet nya plagg och accessoarer hamnade på sju eller åtta. Idén med utmaningen är att tänka till lite extra innan köp. Att planera och liksom få längta lite. Därför kommer nu ett inlägg med “My Favourite Summer Pieces” – fem plagg/accessoarer jag är extra sugen på just nu och kanske slår till på i juli, augusti eller september.

 

1. Baddräkter och bodysuits. Vårens kanske mest använda plagg, förutom kjolen som alltid får hänga med, har helt klart varit bodyn. Och nu i sommar är det såklart baddräkten som gäller. Älskar <3 Ett plagg som finns överallt hos kedjorna just nu – hurra! Jag klär mig inte trendigt men ibland sammanfaller ens egna stil med vad som finns i butikerna – då shoppar jag på mig ett “baslager”. Senast det hände var hösten 2008, då kryllade det av peplumtoppar bland H&M, Topshop och BikBok. Jag tror jag köpte sju peplumtoppar på en månad, september 2008?! Använder dem fortfarande, flera gånger i veckan. Samma sak händer med bodys nu och jag har redan köpt fyra stycken..

 

2. “Slip in mules”. Skor där man bara slidear in foten, med stängd tå och öppen häl? Så snyggt. Så bekvämt! Och funkar med allt. Det började med en besatthet för H&Ms limited edition-mules med sidenknytrosett, sen gjorde Gucci en snygg variant av deras klassiska loafers.. Nu vill jag ha ett par i mocka. Och ett par i skinn. Så bekvämt men “klätt” samtidigt? Älskar det. Lazy chic.

 

3. Tibi. Märket Tibi är jag, bra, gör fina saker. Jag har fått dille på deras klassiska svarta kjol, såg den på NK Gallery i Göteborg för någon vecka sedan, kunde inte motstå att prova..

 

4. Behandlingar av alla de slag. Jag gick förbi Sephora härom dagen och spontanfixade brynen på Benefit – underbart! Jag har kommit in i en “fixarsväng” och vill unna mig behandlingar av alla de slag. Gör ju redan naglar, bryn och extensions men vill lyxa MER! Typ få håret fönat innan en fest.. Älskar det.

 

5. Sheet masks. Jag har upptäckt hur härligt det är med sheet masks och fuktmasker du trär på fötterna och händerna. Huden får riktigt mumsa i sig göttigheter. Underbart! Nu vill jag testa fler, har ni några tips? Jag är sugen på SKII och Dr. Jart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *