Beauty

Recension: Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50

Inlägget innehåller annonslänkar

Finally! Äntligen har mitt favoritsolskydd börjat säljas i Sverige! Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 (399 kr/50 ml) skulle egentligen lanseras för något år sedan, jag var på pressvisning och fick hem ett pressprov, men sen blev det inget av det. Jag har därför fått hushålla med min flaska länge! Nu ska jag shoppa på mig en back-up – det här solskyddet är nämligen riktigt, riktigt bra.

 

Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 är en lätt, tunn mineralbaserad kräm med lite färg i med högt solskydd. Den är doftlös och kommer i en praktisk (men inte så glammig) vit flaska du skakar innan användning. Solskyddet består både av ett UVA- och UVB-skydd med titandioxid och zinkoxid där UVA-skyddet är det högsta möjliga, PA++++. Bättre skydd går inte att hitta! Förutom att skydda mot sol innehåller produkten också PHA-syra, vitamin E och grönt te-extrakt som tillsammans ska återfukta och stärka huden.

 

Eftersom Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 är så tunn, och dessutom innehåller lite färg, blir den inte vit som andra SPF50 ibland blir. Tyvärr är det EN beige färg som erbjuds, men då formulan är så pass tunn märks färgen inte så mycket. Om du är ljus i hyn kan du få en lätt beige utjämnande ton, men inget mer än så. Förvänta dig ingen perfekt bas-effekt! Jag brukar använda den efter fuktkräm, före foundation och concealer – som ett regelrätt solskydd, alltså. Den lätta färgen ser jag bara som ett extra plus i kanten – färgen tar bort det “solskyddsvita” – men den hade varit lika bra utan.

 

Jag är grymt imponerad av Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 på grund av det oöverträffliga solskyddet såklart, men också då formulan är så tunn och lättjobbad och varken märks eller syns på huden. Att den funkar lika bra som den är (vissa dagar skippar jag allt och bara rengör och lägger på denna, inget mer) och som “mellanlager” efter serum, kräm och innan foundation utan att korva sig eller synas på huden. Helt enkelt – ett jäkligt bra solskydd!

6 Comments

  • Stina

    Anledningen till att den smälter in så bra i huden är att både zinkoxiden och titandioxiden är i nano-storlek (enligt innehållsförteckning). Jag tycker man ska vara försiktig med nanopartiklar i hudvård. De kosmetiska fördelarna är uppenbara, men vi vet för lite om vilken effekt de har i övrigt. Nanopartiklar kan ju vara mer eller mindre små, vilken storlek dessa har står ej. De allra minsta kan ta sig in i kroppen genom huden.

    • Stilbloggen

      Det är precis därför som produkten inte har sålts i Sverige – men man gjorde en utredning och kom fram till att produkten är säker – nanopartiklarna i denna produkt är av storleken att de INTE tar sig in genom huden och får därför alltså säljas i Sverige. Produkten har sålts i flera år i USA och är godkänd av FDA och är alltså nu också godkänd också av Läkemedelsverket. Jag har följt utvecklingen nyfiket då jag älskar solskyddet från Exuviance. Visst att man ska vara försiktig, precis som du skriver, det är alltid bra att ta det säkra före det osäkra och vara kritisk. Men jag litar på Läkemedelsverket. Sen är det upp till var och en att köpa produkten eller inte, efter man bildat sig en egen uppfattning såklart. Men man ska veta att produkten är godkänd och klassad som ofarlig efter denna utredning som undersökte just det du skriver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *