Karin

Sommar och kroppspepp

För en perfekt, sommarredo bikinikropp – ta på dig bikini. Klart! Nu i sommar kryllar det av råd i stil med “så blir du bikiniredo”, “hitta sommarformen” och andra tips som egentligen ska läsas “såhär mycket cellulitkräm behöver dina lår för att du ska kunna visa dem i sommar utan att skämmas”. ALDRIG är tidningar, bloggar och media så kroppskammande som innan sommaren. “Hitta bikinin för din kroppsform” – ha! Ni menar den som är mest “smickrande”? Den med högst midja och mest hålla-in-effekt? Smickrande. Vilket jäkla skitord!

 

Med det här inlägget är målet att peppa er och få er att känna er stolta över er själva och era kroppar. Men hur blir man kroppspepp i denna skammande skitvärld vi lever i? En viktig vetskap som hjälpte mig att släppa kroppsnojor när jag växte upp var idén om att ditt värde inte avgörs av andra människor. Vi och våra kroppar är inte till för andra! Speciellt inte för män. Din kropp är inte gjord för att vara snygg, tillgänglig eller vacker för någon annan. Den är din, din egen och vad du gör med den är upp till dig.

 

Att din kropp tillhör dig betyder att du får smycka din kropp precis hur du vill, du får klä den i precis vad du vill och ingen har rätt att kommentera. Det betyder också att om du som jag drar storlek 44, men trots alla skammande stilråd ÄNDÅ väljer att ta på dig en croptop som visar magfettet, ska folk skita i det! Bär vad DU vill.

 

I sommar kommer jag bada, skratta, ha kul, dricka drinkar vid poolen, simma, springa, svettas och le i precis vad jag än tar på mig. Croptops som visar magen, korta klänningar som visar celluliterna, kjolar som visar mina inte-fått-sol-på-9-månader-ben. Bikinis utan hög midja. Baddräkter utan “slimmingeffekt”. Precis vad jag än tar på mig kommer jag känna mig som a million bucks – jag älskar min kropp och ni kan inte stoppa mig.

 

Emmi Snicker har också skrivit om kroppspepp, läs hennes inlägg HÄR!

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *