My style

Capsule Wardrobe: Sommar ’16

 

Heta sommardagar på stranden, varma dagar på jobbet och svala sommarkvällar – sommarens capsule wardrobe måste funka vid många tillfällen! En “Capsule Wardobe” är en koncentrerad, liten garderobsom utgår från ett bestämt antal plagg och accessoarer, ofta 30 stycken, där en hel säsongs outfits ska skapas utifrån endast dessa plagg.

 

Som ni vet vid det här laget består min garderob med av “separates”, i form av kjol + överdel, snarare än klänningar (och byxor för den delen). Tvådelat gör det enklare för mig att mixa och matcha en ganska liten garderob så den funkar över hela året. Jag använder i princip samma plagg året om, men sommartid läggs strumpbyxorna och de svarta smala jeansen längst in i garderoben och jag matchar kjolarna med bara ben, sandaler och enkla överdelar. Och på tal om överdelar: i sommar tänker jag leva i mina baddräkter och använda dem som topp. De har ofta det där minimalistiska, enkla, tighta snittet jag är ute efter i sommar. Har skrivit om det tusen gånger men ÄLSKAR verkligen känslan av att ta på sig en vippig kjol över baddräkt? Det är nästan religiöst. På stranden kör jag gärna kaftan över bikini matchat med stora solbrillor, slokhatt och sandaler. Det är min stranduniform och har varit i flera år nu.

 

Outfits under sommaren kan se ut såhär:
Kjol + långärmad body + ballerinas + stor jobbväska = en sval dag på jobbet
Kjol + linne + ballerinas + stor jobbväska = en varm dag på jobbet
Kaftan + baddräkt + stora solbrillor + sandaler = på stranden
Kjol + baddräkt + sandaler + liten väska = på middagen efter en lång dag på stranden
Kjol + baddräkt + pumps + liten väska = på dejten, afterworken och festen

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *