The Style Edit

Våga klä upp dig!

 

Idag tänkte jag prata om något som ligger mig varmt om hjärtat. Att klä upp sig! “Playing dress-up begins at age five and never truly ends” sa Kate Spade och jag håller med. Min önskning är att ni som läser vågar lyfta fram det bästa i din egen stil, ta ut svängarna lite, och vågar klä upp er! Det går att vara praktisk, bekväm och “uppklädd” samtidigt, det kräver bara lite planering.

 

“Att ta ut svängarna” betyder inte att du måste hoppa i de högsta klackarna, men om du vill testa ett par heels till vardags rekommenderar jag att du unnar dig en pedikyr. Inte för att du ska vara snygg inför någon! Utan för att ett par torra hälar á la “hyvla med osthyvel” faktiskt inte är så roliga att sätta i ett par snygga, nya skor – åtminstone är det så för mig. Lackade naglar, några drag med fotfilen (jag har en elektrisk) och en fet fotkräm räcker gott och gör att jag faktiskt sträcker mig efter klackarna oftare. Det gör dessutom mindre ont att bära klackar när fötterna är återfuktade och “smidiga”. Sen såklart: välj en lagom hög klack och ha ombytesskor till hands. Sen finns det jäkligt fina platta skor också, desginermärkena har fattat grejen och börjat skapa platta, glammiga skor. Spana in Valentino, till exempel.

Våga fluff och textur! Ni som följer mig gillar nog min stil – det är därför ni följer mig tänker jag – med vippiga kjolar och roliga volanger och fluff. Jag älskar mina vida kjolar eftersom de ger effekt, de syns och tar plats, men samtidigt är så enkla. Det är ju inget annat än tyg – en sån kjol kanske ser uppklädd ut men tar ju lika lite tid att ta på sig som vilket annat plagg som helst. Faktiskt tycker jag att en kjol är enklare än byxor: det är inget som skaver, inga knappar som ska knäppas. Och du behöver inte tänka på passform: de ska sitta bra i midjan och that’s it! Bara att slänga på sig! Matcha med en enkel överdel, som ett linne, body eller långärmad t-shirt – och kanske ett par klackar – och du är good to go.

 

I skönhetsväg är ju röda läppar en klassiker, men hallonrosa eller någon annan stark färg ger samma effekt och med en liquid lipstick-formula slipper du kolla dig i spegeln var femte minut: liquid lipsticks sitter som sten, hamnar inte på tänderna och försvinner inte när du äter. Lite samma effekt ger snygga naglar: unna dig en manikyr och be om att få gelish, det håller i flera veckor. Välj en rolig färg (just nu kör jag tippexvitt) som poppar mot en enkel outfit. Eller så kör du en klassiker och matchar läpparna mot naglarna.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *