Beauty

Hairtalk – frågor och svar

 

Nu har jag haft Hairtalk-extensions i fyra månader. Och jag älskar det! Jag har satt om håret två gånger och kunnat ha samma hår under dessa fyra månader, och håret har inte slitits alls. Jag rekommenderar det varmt, särskilt om du som jag har ett tunt hår och vill ha massor av volym men som inte skadar håret. Mitt tunna hår är ganska skört, nämligen. Det klarar inte mycket värme eller hårdhänta behandlingar. Här kommer vanliga frågor och svar som jag ofta får kommentarer om. Undrar ni något annat, tveka inte att fråga! <3

 

Vad kostar det?
Priset beror på hur många paket du sätter i och längden på håret. En helförlängning med 35 cm långt hår, fyra paket, kostar betydligt mer än den förtjockning jag gjorde. Jag har två paket i kortaste längden (20 cm) och det kostade 3000 kr och då ingick allt: själva håret, isättning, i-klippning och ett kit med produkter. Du behöver sätta om håret ungefär var 6-8 vecka. Med två paket, kortaste längden, kostar omsättningen 1500 kr. Väldigt prisvärt med tanke på att jag kunnat återanvända håret två omsättningar och kan fortsätta att använda samma hår 1-2 omsättningar till (med andra ord nästan ett år med samma extensions).

 

Hur sköter man om Hairtalk?
I kitet jag fick vid första isättning medkom ett schampoo, balsam och “balsamspray” samt borste. Schampot masseras in som vanligt när du tvättar håret men balsamet appliceras i längderna – och sköljs inte ut. En eller två gånger per dag, morgon och kväll, ska du spraya håret med balsamspray (det glömmer jag ganska ofta..) för att hålla håret mjukt och vårdat. Jag upplever produkterna som enkla att använda och att gör håret fint, vårdat och glansigt utan att tynga ner det. Att balsamet inte sköljs ut är inget som stör (håret blir jättefint!) och förkortar dessutom tvättiden. För att tejpfästena inte ska glida måste du undvika vissa schampon och balsam – prata med din frisör om vilka ingredienser som funkar! Efter tvätt är rekommendationen att du fönar håret torrt med fön på låg värme (jag gör det ibland, låter det oftast självtorka, funkar för mig). Sen stylar du det som vanligt! Med värmeskydd och sånt, förstås. Inga konstigheter.

 

Jag har typiskt skandinaviskt hår, funkar Hairtalk?
Jag har testat keratinfästen och clip-on extensions tidigare. Keratin syntes i mitt tunna hår och var dyrt. Och alldeles för “harsh”. Clip-ons var bekväma och lätta att använda men slet på håret eftersom de små clipsen krävde tupering i botten för att sitta på plats i mitt hår. Hairtalkfästena, som är små tunna tejpfästen, varken syns eller känns. De sliter inte alls – min frisör har tvärtom sett hur mitt hår mår bättre än någonsin. Perfekt om man som jag har ett ganska tunt hår med fina hårstrån, alltså.

 

Skulle du rekommendera Hairtalk?
Ja, ja, ja! Det här är ärligt talat det bästa som hänt mitt hår. Önskar verkligen att jag var sponsrad, haha! Är bara så glad över att jag äntligen fått det hår jag alltid drömt om. Jag som aldrig kunnat styla håret eller få styling att hålla (hej glashår) har äntligen fått den VOLYM och tjocklek jag så länge craveat. Styling håller så mycket längre och håret är så fint!? Äntligen kan jag göra frisyrer och har lust att styla håret, något jag inte hade innan.

5 Comments

 • My

  Jag frågade ju dig om det här ett par inlägg ned och gjorde mitt hår idag – helvete vad nöjd jag är! Mitt hår har gått från tunt skandinaviskt hår till fransk skådespelerskas. Magi 👌

   • Karin

    Hej!
    Ser att det här är ett gammalt inlägg men jag hittade på det efter ett par googlingar. Jag undrar hur ofta tvättar du hårt med hairtalk? Jag tycker man läser att det är superviktigt att hålla fästena rena från svett,fett och smuts? Och jag som dig med ett tunt skandinaviskt hår tycker att mitt hår blir fett fort…
    Tack på förhand!

    • Karin Lind

     Hej! 🙂 Jag har inte kvar Hairtalk nu, men hade i flera år. Jag tvättade varannan dag ungefär, man bör tvätta håret ofta för att hairtalkfästena ska sitta så bra som möjligt. Varje dag orkade jag inte med.. Jag har också testat att gå längre mellan tvättarna, jag märkte inte jättestor skillnad på fästena. Varannan dag var lagom för mig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *