My style

Tankar kring stil

 

Något jag älskar är att höra hur andra människor tänker kring sina kläder och sin stil. Jag tror starkt på att kläder säger något om oss, och vilka vi vill vara. Kläder signalerar något till omvärlden. De kan berätta något om allt från vår musiksmak till vad vi jobbar med, vår religiösa tillhörighet och vilka plagg, snitt, färger och texturer vi älskar.

 

Den kombination av kläder jag bär är oftast enkel. Det är ett upprepande av de plagg jag älskar mest, och därför helst bär. Kjol, enkel överdel, en lite större väska och stövlar är en kombination jag gärna bär på jobbet. Samma kjol men med ballerinas eller sandaler och linne en varm sommardag. Olika tillfällen ger olika outfits; på jobbet vill jag ha en “rustning” som gör att jag känner mig proffsig, vuxen och strikt. Att sätta upp håret i knut och spraya på en viss doft är det som gör det för mig. Sommartid vill jag känna mig ultraglammig med stora solglasögon och slokhatt (gärna med en drink i varje hand).

 

Samtidigt är mina outfits “kravlösa”: plaggen tar max två minuter att ta på sig, kräver inte att jag stryker plaggen innan (woho!) och går att springa runt med hela dagen utan att jag dör av värmeslag. Chaufför, air condition och taxiresor? Ja, då funkar klackar och skira spetsar. Tunnelbanestress, tusen ärenden och möten? Platta skor, läppglansfritt och regntåliga material, tack.

 

Sist men inte minst vill jag ha en stil med kläder som snabbt går att piffa till med enkla metoder för att snabbt kunna gå från historielektion till bloggevent till fest till kvällskurs. Ut med håret, i med torrschampo, på med eyeliner som jag haft med i väskan. På med klackarna – kanske. Med en enkel, svart bas behövs det inte mycket för att se superglammig ut, och man behöver heller inte vara rädd för att det hela ska bli “too much”. Det är svårt att uppnå babsanvarning i helsvart.

 

Det är min outfitfilosofi. Hur ser ni på er stil?

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *