The Style Edit

Tips till mina fellow goth-ladies

 

The struggle is real. Ni som bara bär svarta kläder förstår vad jag menar. Det börjar bli vår, vädret blir varmare, vi vill fortsätta bära våra helsvarta outfits och affärerna pumpar ut plagg i ljusblått, rosa, gult, vitt (pasteller! usch och fy) och ännu värre: mönstrade plagg. Blommigt. Rysch-pysch-volang-träskor-flätor-broderat. Hemskt! Ni som tycker jag är knäpp som bara bär helsvart, ni kan sluta läsa nu. Det här är ett inlägg med tips ägnade helt åt mina fellow goth-ladies.  Ni som skyr färg som pesten, smetar solskydd som besatta och bär eyeliner trots svettiga vårpromenader. Här kommer de: mina bästa tips för “How to stay Morticia-chic i vårvärmen”!

 

Välj rätt material
Ljus, solkänslig hy? Då kan du glädjas åt att just svarta kläder get ett högt UV-skydd. Samtidigt absorberar svart mer värme. Men faktum är att material är viktigare än färg: lycra och polyamid – alltså plastmaterial – absorberar mindre värme än bomull och ull, så skippa de varma, svarta kashmirtröjorna i sommar (duh) och välj istället svarta plagg i lätta, tunna material. Samma sak gäller underkläder: välj rätt material! Får du också lårskav, även kallat “chubrub” när det inte är strumpbyxe-säsong? Jag bär alltid ett par korta tights under klänningar och kjolar under barbenta månader. Gina Tricot gör billiga i bomull, har också sett varianter hos Twilfit.

 

Välj rätt plagg
Helsvart behöver inte betyda påklätt. Kolla bara på brudarna ovan! Hur snygga? Under de varmare månaderna kör jag förvisso fortfarande kjol: vippiga kjolar sitter ju faktiskt bara “fast” i midjan. Under kjolen kan luften fläkta fritt (lol) men jag byter tröjor mot linnen, utsläppt hår mot uppsatt (ni med extensions eller naturligt tjockt hår knows what I’m talking about, svett i nacken? Burr) och ibland åker också någon lång, kaftanaktig klänning fram. Med sånadär korta bomullstights under, förstås.

 

Shoppingtips
COS och & Other Stories må sälja fler pastellplagg nu, men som tur är håller de fast vid sin grå-svart-vita färgskala året runt. Här kan du fynda basplagg i superkvalitet till bra priser. Jag älskar särskilt COS tunna baströjor. Om du inte hittar det du söker är shopstyle.co.uk en guldgruva! Här söker jag efter specifika plagg och får upp miljontals resultat. Glöm inte att trycka på “filtrera” och välj “color: black”.

 

Eyeliner on fleek

För att eyelinern eller sotningen inte ska kleta och smeta i värmen krävs det ordentligt med prepp. Mitt bästa tips stavas ögonskuggeprimer. Men inte bara ögonlocket: jag lägger primer överallt. Under ögonen för att concealern inte ska creasa samt i brynen. Fixera allt med puder och avsluta med vattenresistent mascara. Voilá!

 

9 Comments

 • Sofia

  Haha chubrub, dagens bästa ord!;D klänning nr 3 och 5, alltså hjärtemoij på dom! Om jag känner mig lika inspirerand på måndag som jag gör nu så tror jag ta mig tusan jag ska rensa min garderob, detta behöver styras upp känner jag :p

 • :D

  Älskar tights under kjolar och klänningar! Då behöver man inte oroa sig över att hålla koll på tyget när det är blåsigt, bara låta skiten blåsa upp utan att behöva flasha hela härligheten där under. 😛

 • Anna

  Haha vad jag skrattade då jag läste inledningen på detta inlägg! 😀 Det var precis så jag kände under en shoppingtur i veckan. Alla "vanliga" människor shoppade våriga pasteller medan jag med lätt panikartad blick sökte efter det svarta. Hittade till slut mitt svarta och kunde andas ut.
  Vore förresten jättebra om du kunde tipsa om bra svarta bastoppar. Jag letar med ljus och lykta efter bra, inte transparenta så att bh:n lyser igenom eller gråa efter en tvätt baströjor. Vet att du skrivit om en från Oasis men hittar den inte på deras site 🙁

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *