The Style Edit

Tre modemisstag du inte får göra

 

Nej, det här är inget shameande inlägg om vilka trender som är ute, vilka kroppsformer som inte bör bära vad eller att du som lång ska undvika klackar. Andas ut. Jag försökte bara locka er lite med titeln! Scrolla nedåt för att läsa vilka tre modemisstag jag tycker att alla bör undvika.

 

Ta aldrig på dig kläder som inte passar
Skor som ger dig skavsår eller byxor i en för liten storlek som sitter åt så hårt att de skapar röda märken i midjan? Sluta bära såna hemskheter! Varför tortera sin kropp med sånt skit? För att inte tala om behåar där stålbygeln hoppat ut och hugger en rakt in i bröstet. Inget att ha. Bär din storlek, skit i numret på lappen, storlek spelar ingen roll. Bär saker som passar och som sitter skönt.

 

Ta aldrig på dig kläder du inte älskar
Trendplagg som du bara köper för att vara trendig, skor som är snygga på kompisen men inte alls är din stil, den fula stickade tröjan du fick i julklapp för tre år sedan av mormor som du hatar men bär ändå, bara på grund av dåligt samvete? Din garderob ska bestå av plagg du älskar. De ska skrika ditt namn. I dem ska du känna dig fierce. Glöm alla plagg som får dig att känna dig obekväm. Klä dig för din egen skull!

 

Impulsshoppa inte!
Planera din shopping! Risken att fel plagg får följa med hem är mycket större om du impulsshoppar. Shopping är inte terapi, och inget man gör “bara sådär”. Försök skippa all form av “fast fashion” och gör genomtänkta köp av bra kvalitét. Då bygger du en hållbar garderob. Både miljön och plånboken kommer tacka dig.

12 Comments

 • Ella

  Mycket bra tips som alltid!
  Finns det några kedjor/affärer du rekommenderar med bra kvalité som inte kostar skjortan.
  Gärna online, även om det inte är det bästa. ^^

  • Stilbloggen

   Det beror lite vad du är ute efter för plagg! Jag skulle säga såhär: H&M Premium Quality-serie gör basplagg i fina material till bra priser. Softgoat gör jättebra kashmirtröjor. Både COS och & Other stories gör bra grejer men då får du kolla på materialen. Leta efter ekologisk bomull, ull, kashmir och merino. Rodebjer gör bra byxor. Acne gör boots i väldigt hög kvalitet. Hoppas det hjälper något! Allt handlar om att syna sömmarna, leta upp bra material och inte köpa slit-och-släng.

 • Helle

  Ja, precis så är det. Jag köper storlek efter hur jag vill att kläderna ska sitta. Däremot ska jag erkänna att jag är ägare av behåar som hugger mig i revbenen. Det har jag inte märkt i provrummet utan fått erfara senare. Tyvärr har vi ingen affär där personalen är klockrent duktiga på underkläder. Och visst har jag kläder jag inte älskar. Får jobba på det. Däremot har jag numera en mycket mindre garderob och jag älskar det! Så en bit på vägen har jag nog kommit mig.

 • Wolfie

  Tror det är dags för en ny garderobsrensning,vid den förra rök mer än hälften, men av nån underlig anledning har det smugit sig in nya plagg som inte är 100% jag. Undrar när jag ska lyckas att avhålla mig helt från att köpa sånt jag tycker är fint men inte känner mig bekväm i? Svart Wolfie, tänk svart!

 • Eva S.

  Så bra råd:-) känns så mycket bättre när man rensar ut det som.ändå bara hänger. Och det finns ju många andra som har behov av kläder. Win-win!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *