The Style Edit

Fem basplagg att investera i

Jag pratar sällan om basplagg. Eller såhär: jag pratar sällan om tråkiga basplagg, ni vet de där “vita skjortorna alla behöver i sin garderob” eller “blåa jeans du kan ha till allt”. Gud så trist. Men det finns ändå plagg som kan vara bra att investera i – oavsett vilket snitt, färg och modell du väljer. Du behöver alltså inte köpa ett par blå jeans bara för att – men ett par riktigt grymma byxor, oavsett material, är alltid en tillgång i garderoben.

 

Investering nr 1: Ytterplagg.
Ett fantastiskt ytterplagg kan förändra en hel outfit och få en alldaglig jeans-och-tröj-outfit att lyfta. Oavsett ytterplagg, kappa, trenchcoat eller skinnjacka, är det ett plagg du vill ha i flera år, som bara blir snyggare med tiden. Satsa på klassiska detaljer (inte för många knappar, dragkedjor, applikationer och så vidare) och en klassisk färg.

 

Investering nr 2: Ett par riktigt grymma byxor (som sitter som en smäck)
Jeans, kostymbyxor, slacks – vad som helst funkar bara de sitter riktigt, riktigt bra. Däremot behöver du inte lägga ner tusentals kronor på jeans – de kommer gå sönder på vissa utvalda ställen oavsett – jag gillar modellen Molly från Gina Tricot. Kostymbyxor däremot, de behöver väljas noga och mår bra av en tripp till skräddaren.

 

Investering nr 3: Varje dag-väskan.
Oavsett märke, prisnivå, modell eller färg behöver du något du kan slänga ner allt du äger i (#Hoarder) som samtidigt är on fleek. Har du en begränsad budget skulle jag rekommendera en enkel modell i svart eller brunt. En “påsmodell” är alltid aktuell och finns alltid hos kedjorna.

 

Investering nr 4: Tröjan du kan matcha med allt.
Ni känner till min kärlek till kashmir.. Kashmirtröjor är dyra, men SÅ användbara. Du kan ha dem till allt, kjol, byxor, som pyjamas, varmt lager mellan annan tröja och jacka i vinter, till jobbet och på skogspromenaden. De håller i många, många år och är väldigt enkla att sköta om. De blir aldrig skrynkliga och du behöver knappt tvätta dem – att vädra eller lägga ut tröjan på ett kallt, fuktigt ställe, som en balkong, funkar toppen.

 

Investering nr 5: Produkterna som ger den perfekta basen.
Nä, mitt sista tips är inget klädesplagg men däremot sminkprodukter som ger den perfekta basen. Bas, bryn, mascara (och något på läpparna) är min vardagssminkning och lägger man ner lite tid på att få fransar och bryn fixade är det egentligen bara basen man behöver bry sig om. Investera i ett solskydd och en foundation som exakt matchar din hudton (eller köp två du kan blanda för att ha rätt nyans, året om). En grym highlighter är också ett krav!

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *