Beauty

Recension: Peter Thomas Roth Irish Moor-mud Mask

Inlägget innehåller annonslänkar.

Tiden är inne. Äntligen är det dags för en recension av mitt senaste maskköp: Peter Thomas Roth Irish Moor-mud Mask som klickades hem från Skincity för några veckor sedan. Och vi kan väl säga såhär: mer goth-cool-heavy metal-ansiktsmask går inte att hitta. Jag menar, nio tusen år gammal lera? Svart sjögräs? Vulkanaska?! GET ON MAH FACE.

 

Peter Thomas Roth Irish Moor-mud Mask beskrivs som en “rengörande, upplösande och fuktgivande mask med doftlös Irish Moor Mud som drar ut smuts, olja och orenheter samtidigt som den slussar ner fukt och vitaminer i huden”. Göttigheterna i masken består av nio tusen år gammal svartlera från Irland som är skördad för hand. Leran ska vara berikad med näringsämnen, “essentiella mineraler”, fettsyror och kraftfulla antioxidanter som ska hjälpa huden mot skador. Därtill hittar vi också svart “hijikisjögräs”, vulkanaska och aktiverat kol som tillsammans ska återfukta, ge näring, avgifta huden, dra ut orenheter, minimera porer och fina linjer och göra huden “ren, fräsch, återfuktad och strålande”. Puh! Många löften.

 

Peter Thomas Roth Irish Moor-mud Mask kommer i en svart plastburk med skruvlock. Masken i sig är kolsvart, väldigt tjock, krämig och trögflytande. Och den är helt doftlös. Trots att masken ska sitta på minst 10 minuter känns huden varken torr eller stram under eller efter användning, masken stelnar eller torkar heller inte vilket är väldigt bra om du som jag har kombinationshy och kan få ett och annat utbrott men har torrare kinder. Den lite blötare formulan gör också att den är helt okej att få bort, du behöver bara en varm, fuktad handduk och lite extra tålamod.

 

Jag tror att man måste ha rimliga förväntningar av en ansiktsmask. 9000 år gammal lera är förvisso väldigt metal, särskilt blandat med sjögräs, kol och vulkanaska. Men coolt betyder inte automatiskt bra, och kanske kan man ifrågasätta om gammal lera verkligen är det bästa för huden. Och att masken, genom sjögräsinnehållet och vulkanaska, kan “detoxa” huden och få bort “gifter” är bara blaj. Däremot fungerar den väldigt bra som en rengörande mask och huden känns väldigt “ren” och härlig efteråt, perfekt innan en olja eller ett riktigt göttigt serum och fet kräm – utan att för den skull kännas stram, torr eller irriterad som min hy annars kan bli efter en lermask. Sen ÄR det ju ändå något med de coola ingredienserna – jag menar, jag är ju ändå historiker, jag älskar gamla grejer. Sen matchar den kolsvarta färgen mina outfits också. Jag gillar den! Men som sagt. Man måste ha rimliga förväntningar. Är du sugen? HÄR klickar du hem den.

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *