The Style Edit

Så tar du hand om kashmirplaggen

Kashmir. Vilket underbart material! Jag älskar kashmirtröjor. De håller mig varm utan att göra mig svettig, är tunna nog att bära under en annan tröja (om det är väldigt kallt ute) och är mjuka som inget annat. Kashmir är lyx i all sin enkelhet. När du väl köpt ett kashmirplagg vill du aldrig ha något annat! Det enda negativa är att de måste tas hand på ett speciellt sätt. Idag berättar jag hur.

 

Vädra! Kashmir funkar perfekt att vädra: häng ut plagget på ett kyligt ställe några timmar och den blir som ny. Kashmir behöver inte tvättas alls lika ofta som polyesterplagg just för att materialet andas.

 

Tvätta rätt. När du väl tvättar, var försiktig. Kashmir är ömtåligt och behövs tvättas skonsamt. Antingen handtvättar du i ljummet vatten, eller så kör du ett kort ullprogram med kallt vatten. Om du tvättar i maskin – centrifugera aldrig, använd tvättpåse, ett skonsamt ulltvättmedel och skippa sköljmedlet.

 

Plantorka. När du tvättat plagget, vrid inte ut vattnet. Pressa istället försiktigt. Låt sedan plagget plantorka på en handduk. Om plagget hängtorkar förlorar det lätt formen! Pressa ur vatten genom att trycka på plagget med en handduk. Du kan också försiktigt “rulla” in plagget i en handduk för att få ut överflödigt vatten.

 

Förvara rätt. Kashmir trivs inte i solen och heller inte galgar, så häng aldrig upp kashmirplagg utan vik dem och förvara dem mörkt och svalt. Då kommer de hålla för alltid!

2 Comments

  • Josefine

    Fick precis hem ett stort paket från Soft Goat, hade inte räknat med att allt skulle sitta perfekt men åh vad fina plaggen var. Plånboken är väl inte lika glad som jag men som du säger håller ju plaggen en evighet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *