Fashion

Att klä upp och klä ner en klänning

På fredag ska jag på masterpromotion på universitetet! En ceremoni där de som tagit ut examen på avancerad nivå firas (fänk fanfarer, snittar, diplom och skaka hand med rektorerna). Jag tog ut två avancerade examen i våras – en “Masters of Education” och en masterexamen i religionshistoria – och det ska förstås firas! Fest betyder festkläder. Men vad gör man av festklänningen när festen är slut?!

 

Att klä upp och klä ner en klänning
Att lägga pengar på ett plagg du bara kan använda till fest? Onödigt! Jag försöker maxa min garderob: hos mig hittar du inga renodlade festkläder. Ta den svarta klänningen till exempel. Den går att klä upp och klä ner och passar perfekt till fest. Dessutom kan man återvända samma klänning till flera fester genom att byta accessoarer. Pris per användning? Jättelågt! Samma sak gäller den vippiga kjolen och kostymbyxorna – beroende på om du matchar med klackar eller boots har du två olika outfits. En för fest, en för vardag.

 

Styling nr 1: på jobbet
Genom att slänga på en stickad tröja över klänningen skapar du en helt ny outfit. Kashmir, merino, ull.. Ju mer “chunky” tröja desto mer causal blir outfiten. Du kan också leka med olika material på klänningen: spets, skinn, sammet. Jag gillar kombon tunn kashmir + spets. Matcha med skinnjacka, boots och en stor väska och du har en perfekt vardagsoutfit där spetsen bryter av mot det hårda lädret.

 

Styling nr 2: i vinter
Winter is coming! Du kan fortsätta använda festklänningen i minusgrader, bara ändra styling. För att inte dö av köld, tänk lager-på-lager. Styla klänningen med tjocka strumpbyxor, vantar, en stor stickad sjal och kanske en hatt. Vill du vara riktigt varm? Addera en tunn polotröja under klänningen.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *