The Style Edit

Basplagg, del fyra: kvalitetslistan

 

Nu vet vi vilka typer av plagg vi ska investera i, vilka material som är bäst och hur vi stylar våra basplagg. Men var hittar man dessa underbara basplagg i världens grymmaste kvalitet?! Det är en fin linje mellan att spendera mycket pengar på något där hantverket är det som kostar, och att slänga pengarna i sjön på något i kass kvalitet men med en fin logga på. Här kommer “kvalitetslistan” – fjärde delen i serien om basplagg. Skriv gärna era bästa tips så fyller jag på listan!

 

Svarta jeans. Som jag skrev i ett tidigare inlägg är jeans inte det bästa ur en hållbarhetssynpunkt. De jeans som jag tycker håller färgen och formen längst är modellen Molly från Gina Tricot och det tyska jeansmärket MAC Jeans som du hittar på NK.

 

Kostymbyxor. Spana in Rodebjer som gör grymma ullbyxor!

 

Kashmirtröjor. Här har jag flera tips på butiker som som gör fina kashmirplagg till ett okej pris: SoftGoat, & Other Stories och kanske allra bäst – Uniqlo – som gör allt från kappor, vantar, tröjor och halsdukar i kashmir. Ibland kan du också hitta godingar bland H&Ms Premium Quality-kollektion.

 

Strumpbyxor. Jag har testat alla på marknaden och tycker att Calvin Kleins är absolut bäst! Har också hört att Legnology ska vara bra.

 

Klänningar. Diane von Furstenberg gör jättefina wrapklänningar som håller formen år efter år. Svenska Greta designar sidenklänningar i enkel modell till ett okej pris.

 

Ytterplagg. MaxMara gör jättefina ullkappor, spana in underlinjen Weekend för mindre saftig prislapp. Burberry gör marknadens bästa trenchcoats. Acne och Jofama är grymma på skinnjackor. Är du ute efter en cape eller ulljacka, spana in Busnel.

 

Skor. Generellt när det kommer till skor – lita på britterna! De brittiska märkena Loake, Crockett & Jones och Churchs, som egentligen gör herrskor, har några dammodeller som helt klart är värda att spana in om du gillar den klassiska stilen. Jag har använt mina Loakes till döds säsong efter säsong och de ser ut som nya!

 

Handväskor. Skippa de allra trendigaste märkena och satsa på klassiker. Louis Vuitton, Mulberry och Hermès är dyra av en anledning – deras skinngrejer är av bästa kvalitet! Här betalar du för hantverket. För en mindre plånbok rekommenderas danska Decadent. Också Longchamp tycker jag har bra kvalitet.

8 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *