Beauty

Fem snabba beautyhacks

 

Ut och resa? Lägg en bomullspad i dina puderdosor så går de inte sönder. Undvik läckande schampo- och tvålflaskor genom att lägga lite plastfolie mellan öppningen och locket, skruva igen och voilá: inget klet!

 

Exfoliera mera! Få fram lystern och få bort fnaset genom att exfoliera. Skippa skrubbkorn som kan vara lite för riviga och hårda mot huden och testa en syrapeeling istället: jag gillar REN Glycolactic Mask, Gilda AHA-mask och Exuviance Triple Microdermabrasion Polish.

 

Få concealen att sitta som sten. Undvik alltför feta ögonkrämer som kan få concealern att glida runt och använd en ögonskuggeprimer innan du applicerar concealern – den funkar lika bra under ögat som på ögonlocket! Pressa på concealern med en fuktad makeupsvamp och “tryck” sedan fast puder med en torr svamp som fixerar concealern.

 

Tjockare hår. Mitt bästa tips för dig som vill ha tjockare hår är Hairtalk: ett extensionsmärke som fäster löshår med hjälp av tejp. Jag har haft Hairtalk i håret sedan ett år tillbaka – i min egen längd. Mitt hår är naturligt tunt med fina hårstrån och kräver massor av fix och tricks för att bli fluffigt. Två paket klippt i min egna längd gör att jag får dubbelt så mycket hår som innan, frisyrer håller så mycket bättre och jag slipper kämpa med stylingverktyg och volymprodukter. Hurra!

 

Färga brynen hemma? Jag färgar brynen hemma mellan mina brynbesök på Benefit Brow Bar. Tricket för att få det snyggt är att använda en snedställd pensel! Jag använder ögonbrynsfärg från Refectocil, tar upp lite färgkräm på den snedställda penseln och målar ögonbrynen precis på samma sätt som när jag sminkar mig. När färgen fått verka en liten stund sköljer jag av. Sedan går jag in med ett andra lager färg i brynens yttre halva för att få en snygg ombre-effekt. Bryn-perfektion!

2 Comments

  • Anonym

    Ut och resa tipset var suveränt. Hur många puderdosor, ögonskuggor och rouge har man inte fått förstörda. Tack för att du delar med dig.
    Hälsningar Mona

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *