Beauty

Recension: The Ordinary

Inlägget innehåller annonslänkar
 

Det är dags för en recension! I slutet av maj fick jag hem ett efterlängtat paket innehållandes not-so-ordinary-produkter från The Ordinary – kanske 2017 års mest hypade hudvårdsmärke. Här har man satsat på effektiva ingredienser till ett jättebra pris vilket gör dem något svåra att få tag på (än så länge finns märket inte i Sverige men går att köpa på Asos, de är dock slutsålda i princip jämt) – men jag lyckades knipa fyra produkter. Tre månader har gått sedan beställningen lades och det är dags för en utvärdering!

I The Ordinarys kollektion finns både favoriter och bottennapp, om man ska tro bloggarna jag följer. Jag gjorde en “snällbeställning” och klickade hem produkter jag vet att min hud gillar, och mja – av de fyra jag beställde finns två superfavoriter och två “meh”. Vilka älskar jag?

 

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 är min första favorit. Jag älskar hyaluronsyra: jag älskar hur min hud blir alldeles plumpad, “fluffig”, fuktmättad, lystrig och jämn – ja, faktiskt perfekt – av hyaluronsyra och The Ordinarys serumvariant imponerar minst lika mycket som andra jag testat vars prislapp har varit tio gånger större. För 77 kronor får du 30 ml hyaluronspäckat serum i pipettflaska där man blandat tre olika hyaluronsyremolekyler för så djup återfuktning som möjligt. Jag har använt morgon och kväll och flaskan räckte ungefär sex veckor. Jag har redan beställt några backups. Några.

Min andra favorit är fuktkrämen The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HAHär får du elva olika aminosyror, ceramid, glycerin, hyaluronsyra återigen och andra fuktgivare som skyddar och mjukgör. Den påminner mycket om en annan krämfavorit: Paula’s Choice Skin Recovery Moisturizer. Gillar du den gillar du denna! Och priset då? 64 kr/30 ml. Så, så bra.

Mina två “meh” – medelmåttorna – är de två primers jag lade med i beställningen. The Ordinary High-spreadability Fluid Primer och The Ordinary High-Adherence Silicon PrimerDe är liksom mina två favoriter väldigt billiga och även om priset såklart ska tas med i beräkningen tycker jag inte de är lika bra som mina andra (dyrare) favoriter. Den första, High-spreadability Fluid Primerkändes tjock trots sin rinniga formula och lade sig gärna som en hinna under sminket. Silikonprimern är som sagt okej, men inte alls lika bra som min favorit Smashbox Photo Finish Primer som verkligen “låser in” sminket och håller det på plats hela dagen. Men då måste vi ta med i beräkningen att smashboxprimern är fyra gånger dyrare.

Sammanfattningsvis: vissa produkter från The Ordinary är till och med bättre än mångdubbelt dyrare varianter, andra gör varken till eller från. Men med ett pris på under hundralappen är det något jag kan leva med. Är du osäker på om produkterna passar din hy, men är lite sugen? Köp dem ändå! Det har du råd med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *