The Style Edit

Att bli kär igen

Jag har inget att ta på mig. Hur många mornar börjar du dagen med att tänka just den tanken? Jag har gjort det allt för ofta de senaste veckorna. Fram till för en månad sedan låg nästan hela min garderob antingen i flyttkartonger eller i såna där klädpåsar man får hos kemtvätten. Efter flytten, när jag hängde upp alla plagg på fina galgar, kände jag genast – gud vad tråkiga kläder! Jag saknade den där “gnistan” som jag oftast får när jag tänker på min garderob. Konstigt men sant men ni modenördar vet – man har en speciell relation till favoritkläderna i garderoben. Som tur är har jag samlat på mig några knep genom åren som snabbt “väcker” kärleken igen!

Dagens inlägg är en klassisk stilguide: hur du återupptäcker din garderob och tar ur dig den där kläd-dippen vi alla har ibland, när allt du har på dig känns tråkigt, gammalt och inte längre “du”. Här kommer mina bästa tips! Spoiler alert: mycket handlar om att rensa..

Bye bye, tråkkläder. Det låter hårt – men varför nöja sig med kläder som inte är perfekta? Omringa dig bara med det bästa och livet blir genast roligare (det gäller både gamla slitna skor, kläder du egentligen inte gillar och energislukande “vänner”). Bort med det halvdana! Hitta de fem plagg du älskar mest i garderoben och bygg varje outfit runt dem. Lägg ut allt du äger i högar på golvet i ordningen gillar lite – gillar mycket och tänk efter om de där “nja”-kläderna verkligen förtjänar att vara i din garderob.

10 x 10-utmaningen! Med tio plagg ska du skapa tio outfits och bära i tio dagar. En svår men definitivt rolig utmaning som sätter igång kläd-kreativiteten! Läs mer om utmaningen och hur jag gjorde här.

Ta en modepaus. Ta bort fokus från det jobbiga momentet att välja kläder på morgonen genom att “starta om” garderoben: välj ut en enkel basoutfit på söndagkvällen (jeans och svart polotröja, svart klänning med opaka strumpbyxor) och bär samma outfit en hel vecka. Du kommer snart längta efter att bära något annat! Tänk då till – vilka plagg är det du längtar efter? Vilka är du inte alls sugen på? Samma sak här – gör dig av med tråkkläderna.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *