Beauty

Hudvårdskärlek på flyget

Inlägget innehåller annonslänkar

En avancerad hudvårdsrutin tio tusen meter upp i luften? En självklarhet för en hudvårdsnörd som jag! Det sista jag ville bekymra mig om när jag kom fram till USA var en knastertorr hy. Flygresan var ett perfekt tillfälle att ge huden lite extra kärlek: alla olika hudvårdssteg tar tid vilket är bra vid långa och tråkiga resor och så lindrar krämandet och smörjandet min flygrädsla lite också, det distraherar tankarna.

Preppa med fukt och fett. Innan jag ska ut och flyga gillar jag att layra produkter (lägga lager på lager) för en extra intensiv fuktboost. Layering funkar lika bra i vardagsrutinen, men extra bra när du riskerar att bli torr (på vintern, flyget, när du varit i solen etc). Efter rengöring lägger jag toner, serum – en ampoulle om jag har det hemma – en lätt olja som denna och till sist kräm. Gärna en fet, närande sådan som “stänger inne” all fukt vi smackat på. För nördig läsning om hur man layrar hudvård rekommenderas det här inlägget av Litte Miss Consumer

Lägg en sheetmask. Väl på planet är det dags för ännu mer fukt. Flygplansluften är rena döden för huden! Jag försöker få en stunds sömn samtidigt som jag lägger en riktigt göttig sheetmask. Verso Deep Hydration Mask är den mest återfuktande arkmasken jag testat. Efteråt smörjer jag in överflödigt serum och lägger samma feta kräm som innan, favoriten är denna.

Läppar och ögon. Har man ögonmasker tillgodo är de perfekta på resan. De är ofta dyra, men värt det någon gång ibland. Jag har testat dessa från Carita. Läpparna mår också bra av något riktig fett, som Bite Beauty Agave Lip Mask.

Sovmask. För att få så mycket sömn som möjligt (bästa boten mot puffighet och mörka ringar stavas just sömn) sover jag alltid med sovmask. Jag har köpt en mask från Slip som gör sovmasker i mullbärssiden som ska vara extra snälla mot huden. Sedan är det bara att stoppa lurarna i öronen och sova bort hela resan. När du vaknar har du en strålande, återfuktad hy!

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *