Beauty

Treat yourself

Jag ÄLSKAR att unna mig. Att bli ompysslad är det bästa jag vet. Treat yourself! Mina vänner brukar reta mig för min kärlek till allt lyxigt – jag är verkligen en junkie när det kommer till den där “guldkanten” på vardagen och vill helst dricka bubbel till lunch varje dag. Få naglarna fixade, bli masserad och samtidigt klicka hem skor i net-a-porters shoppingapp? Drömmen!

Jag tog mig en funderare: vad gör jag egentligen för behandlingar? Jag skrev en lista på telefonen (jag var och gjorde pedikyr samtidigt..) och insåg: jäklar. Jag är verkligen en behandlingsjunkie! Jag har blivit en spa-tant? Det här måste jag blogga om! Idag tänkte jag lista alla behandlingar jag gör: brynfix, naglar, extensions, ansiktsbehandlingar.. Listan är lång!

★ Akrylförstärkning och gelish. Idén med att gå och göra behandlingar handlar mycket om att jag älskar att känna mig piffig, men inte har kunskapen eller tiden att göra det själv. Så är fallet med mina naglar. Att hålla på att lacka om var tredje dag går liksom inte. Så var tredje-fjärde vecka fixar jag naglarna: jag förstärker dem med akryl och lägger sedan på gelish/gellack. ÄLSKAR gelish! Det är bästa som hänt mina naglar: manikyren håller i tre-fyra veckor utan att glansen mattas av eller färgen fadeas så mina naglar är lika snygga dag ett som dag tjugo.

★ Frans- & brynfix. Brist på tid? Med brynen är det snarare brist på kunskap! Av att döma av bilder på mig själv som tjugoåring kan vi konstatera att jag suger på att fixa ögonbrynen själv. Därför överlåter jag allt brynfix till Felicia på Benefit Brow Bar (som också bloggar på browfelicia!) som färgar och vaxar dem åt mig. Och eftersom jag gärna tar tio minuters extra sovmorgon gör jag fransextensions och slipper därför kleta med mascara på morgonen. Världens bästa uppfinning! *I woke up like this*

★ Hairtalk! Mitt hår är ganska fint, tunt och mjukt så för att få någon slags volym och “grepp” i håret när jag ska styla det behövs löshår. Min frisör har satt i två paket Hairtalk, tejpextensions, som sedan klipps i samma längd som mitt egna. Håret blir enklare att styla, lockarna håller mycket längre och jag får dubbelt så mycket volym. Halleluja! Jag har haft det i två år nu och älskar det.

★ Aoch! Vem orkar egentligen raka benen? Inte jag. Därför går jag och vaxar. Mitt nya favoritställe är Elisabethskolan, en hudterapeutskola med elevbehandlingar. Min vän Mikaela, superficialmickis, pluggade där. Behandlingarna tar lite längre tid men resultatet blir jättebra och så är priset ungefär hälften av salongspris.

★ Ansiktsbehandlingar och kemiska peelings. Jag har inte gått och fått ansiktbehandling på ett tag men jag gjorde en kur med fyra kemiska peelingar, mandelpeel, på Akademikliniken i våras som jag var väldigt nöjd med. Kanske dags att boka in en ny behandling.. Blev genast sugen!

Vi kan konstatera: jag är en behandlingsjunkie! Men det är ju så GÖTT att bli ompysslad. Precis som att jag går promenader, springer och försöker äta mycket frukt och grönt för att min kropp ska må bra (och choklad, alltid choklad) unnar jag den lyxiga behandlingar. Min kropp förtjänar kärlek!

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *