The Style Edit

Fem tips inför sommaren

Inlägget innehåller annonslänkar
 

Ny säsong. Det är sommar, du drömmer om lätta, luftiga plagg, sandaler, beachhår och en perfekt glowig hy. Verklighet? Svett, myggbett, skavsår och smink som rinner. Puh! Att klä sig i värmen är inte det enklaste. Idag tänkte jag dela med mig av mina bästa tips jag samlat på mig genom åren!

Fotsvett, be gone! Varje dag svettas vi ut ungefär en deciliter svett per fot. Hjälp! Förutom att byta skor ofta, är det en bra idé att köpa på sig några tunna steps – ballerinaskostrumpor – och att investera i anti svett-sulor. Och spraya torrschampo i skorna! Ett pudrigt torrschampo som de från Batiste suger upp fukt och lämnar en god doft.

Lårskav – sommarens fiende! Lår som går ihop, som gnids mot varandra, kombinerat med värme och svett är lika med lårskav. Jag har testat allt och en sak funkar: korta bomullsshorts! Jag bär såna varje dag under sommarhalvåret.

Rätt material? Speciellt viktigt för oss som bara bär svart. Jag fortsätter bära favoritkjolarna i sommar men väljer lätta, luftiga överdelar i material som bomull och linne.

Hejdå rinnande smink! Att hitta smink som sitter på plats en varm sommardag är svårt. Och ju fler lager produkter du har i ansiktet (serum, kräm, solskydd, foundation?) desto större är risken att allt rinner bort. Ett färgat solskydd fungerar också som en makeupbas. Min favorit är Exuviance Sheer Daily Protector SPF 50 som har en lätt färg. En riktigt varm dag lägger jag serum och denna – sen är jag klar! Har du bara ett vitt solskydd? Blanda i några droppar av en foundation med hög täckning, som CoverFX Custom Cover Drops

För ett perfekt, all-over glow. Glow, eller svett? Det kan man fråga sig såhär i juni.. Eftersom jag inte kan bli brun (jag får fräknar och blir röd i solen, aldrig brun) går jag in med det tunga solskyddsartilleriet och satsar istället på glow. För att hålla krämprodukterna till ett minimum, så att det inte rinner bort, satsar jag på en puderhighlighter såhär i sommartid som jag sveper på axlar, nyckelben och kindben (och lite överallt). Favoriten kommer från Becca.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *