The Style Edit

Från vinter till vår

Bara ben en sommarkväll i Stockholm. Åh vad jag längtar! Nu när det snart är vår är jag SÅ sugen på lättare kläder. Men i övergången mellan två säsonger är också tiden jag kämpar med garderoben som mest. Jag har sol i sinnet, i butikerna syns vårplagg och samtidigt hålls jag tillbaka av vintervädret. Gruset på vägarna till exempel? Pajar varenda sko! Känner ni likadant? Idag har jag samlat några tips som gör det lättare i övergången vinter/vår.

Gör en garderobsrensning. Om du varit duktig med rensandet under förra året behövs ingen jättegenomgång. Att kolla igenom lådorna, städa undan och vika allting snyggt gör genast att man får koll på vad garderoben egentligen innehåller. Stuva undan tjocka halsdukar, vinterskor och kappor och häng fram vårjackan. Vad behöver du köpa nytt?

Tunna lager. Då vädret snabbt kan slå om adderar jag lager-på-lager som snabbt går att ta av och på, som en skinnjacka mellan tröjan och kappan, en pälsväst över jackan eller en kashmirtröja över ett linne. Använd plaggen du redan har för att spara pengar! På bilden ovan har jag adderat en kort, varm kjol under min andra kjol för att inte frysa.

Ute- och inneskor? Man vet aldrig när det börjar snöa såhär i februari-mars! Det luriga vädret kräver sina skor. Mitt bästa tips är att varva två par: ett för inomhus- och ett för utomhusbruk. Jag bär med mig mina inomhusskor i en dustbag i min väska varje dag men du kan lika gärna ha dem ståendes på jobbet.

Extreme makeover. När ens ben inte har sett dagsljus sedan september (för att inte tala om rakhyvel, hehe) är det dags att ta fram det tunga artilleriet! Innan en ny säsong, ge kroppen lite kärlek i form av massage, vaxning, pedikyr och annat gött. Jag lovar er: att skrubba och fixa efter en lång vinter känns nästan religiöst. Som en renande övergångsritual. Sportlovsspa, någon?

2 Comments

  • sofiasmode

    Vilka bra tips! Jag tycker också att det är en svår tid just nu klädmässigt, butikerna och all reklam får en alltid att tro man är några månader i förväg innan man ser ut genom fönstret och blir dragen tillbaks ner på jorden 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *