Beauty

Makeup essentials

Inlägget innehåller annonslänkar

Det är dags för del två av makeup-minimalism serien – denna gång ska vi prata makeup essentials. Modeminimalism känner jag mig säker på: jag är bra på att minimera min garderob till bara det mest nödvändiga. Men med smink däremot.. Där finns det definitivt minimalism-potential! De senaste veckorna har jag försökt minimera min sminkkollektion till så få produkter som möjligt. Idag tänkte jag visa upp några produkter som får stanna i samlingen! Vi börjar med basen.

Favoritprimern? Smashbox Photo Finish Primer Water. Ett primervatten som du sprayar på! Jag sparar också min Benefit Porefessional. Puh, det var lätt! Till foundation. Jag använder sällan foundation till vardags, men när jag gör det är favoriten Armani Luminous Silk. Det är en väldigt “enkel” foundation: jag kan smacka på den med händerna om jag måste skynda mig, den syns inte på huden men gör den ändå flawless. Däremot verkar jag ha dille på concealers! Men den som får stanna är Urban Decay Naked Concealer: den är lagom krämig med hög täckning och funkar perfekt under ögonen.

Puder var också enkelt att välja. Jag sparar ett löspuder och ett kompaktpuder: By Terry Hyaluronic Powder och Make Up For Ever Ultra HD Microfinishing Pressed Powder. Men när mitt By Terry-puder är slut vill jag testa Laura Merciers löspuder! Ska försöka hålla mig tills dess..

Paletter har jag kommit fram till är väldigt praktiskt: en favorit som jag använt varje dag de senaste veckorna är LHcosmetics Infinity Palette. Det är som att färgerna är som gjorda för mig! Jag använder de som highlighter, contouring, bronzer, rouge, eyeliner, ögonskuggor och i brynen. Men med det sagt räcker det med en palett. Ni sminklovers därute med sjuttontusen paletter, hinner ni använda dem innan skuggornas bäst före-datum går ut?

Glow. Älskar glow. Jag har så många älsklingar men måste jag välja en blir det Becca Shimmering Skin Perfector Pearl som jag både har i puder- och krämform. Pudret har en nästan krämig konsistens som både kan läggas på lätt, eller med fuktad borste för ett superglow. Sen är inte basen klar utan ett setting spray: min favvo är NYX Matte Finish.

Där har ni dem! Mina favoriter av favoriterna. Nästa makeup essentials-inlägg handlar om mina bästa ögon- och läpprodukter. Tills dess tycker jag ni ska besöka The Skin Witch och läsa det HÄR inlägget!

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

6 Comments

  • Lotta

    Har länge tänkt rensa ut bland smink och hudvård och har börjat så smått. Nu blev jag inspirerad! Hittills har jag slängt pga rensat det äldsta… Nu återstår lite fräschare produkter. Hur gör du? Slänga känns enklast men det bär emot. Syster yster kan få lite men kan inte med att pracka på andra begagnat. Tänker att när jag väl rensat och slängt så ska det inte behöva hända igen. Balans liksom.

  • Sofia

    Nej jag tror inte man hinner använda upp toaletterna innan bäst före går ut men jag tänker att så länge dom ser bra ut så använder jag dom 😉 brukar rensa bland Foundations och andra produkter som är flytande rätt ofta däremot 🙂

  • Sofia

    Haha jag ser nu att min mobil autocorrectat paletterna till toaletterna här uppe 😂😂 men ja tycker absolut man kan ha kvar dom bara föratt dom är fina 🙂 sen tror jag att bara föratt det står bäst före betyder inte det att dom är dåliga efter dess 🙂 Men man ska absolut vara uppmärksam ifall man haft dom länge 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *