Beauty

Recension: Urban Gloss

Inlägget innehåller annonslänkar

Nu ska vi snacka hudvård! För några veckor sedan landade ett paket hemma hos mig innehållandes en necessär fyllda med produkter från det nya, svenska hudvårdsmärket Urban Gloss. Jag började prova hela serien direkt (det passade väldigt bra då resten av min hudvård låg nedpackade i flyttlådor) och det är nu dags för en recension. Fem produkter ingår i serien – fem produkter som ska passa alla hudtyper. Jag är skeptisk till one-fits-all-konceptet, men mer om det sen.

Rengöringsmoussen Cool Cleanser ska bort smink och orenheter och samtidigt skydda och stärka huden med bland annat sandelträextrakt, kardborreextrakt och ingrediensen Sepicontrol TMA5 (en aminosyra som innehåller glycin).

★ Serumet Super Serum innehåller olika växtextrakt bland annat från fikon och kiwi samt C-vitamin för en klar hud med mycket glow.

★ Dag- och nattkrämen 24h Glow ska kunna användas både morgon- och kväll och ska mjukgöra, jämna ut hudstrukturen och lugna med hjälp av avokadoolja, sesamolja och olika växtaminosyror.

★ Masken Magic Mask känns som en klassisk lermask i konsistensen och innehåller grönlera, trollhassel- och lavendelextrakt men också återfettande sheasmör.

 Multi Balm är ett tjockt balm med vegetabiliskt lanolin, glycin, sojaolja och sötmandelolja som ska återfukta både läppar, naglar och hud.

Jag är inte helt övertygad. Rengöringen Cool Cleanser, som kommer i en pumpflaska där moussen eller “löddret” pumpas upp (en formula som påminner om St Tropez brun-utan-sol-mousse – om ni testat den förstår ni konceptet) lämnar mycket att önska. Jag gillar inte mousseformulan: det känns som att jag kletar raklödder i ansiktet och jag måste arbeta in produkten mycket och länge för att få bort envist smink och/eller gå in med en muslinduk för att få bort det sista. Den svider i ögonen, har en stark doft jag inte gillar och lämnar min hud alltför stram och torr. Min hud är med andra ord för känslig för denna typ av rengöring, jag väljer mycket hellre ett balm eller géle.

Super Serum är ganska vattnigt i konsistensen och är också för “lätt” för min lite torrare hy och ger mig inte återfuktningen jag behöver efter rengöringen. Det finns flera budgetserum där ute som gör ett mycket bättre jobb, Kronans fuktserum till exempel. Dag- och nattkrämen 24h Glow har den knepiga kombinationen av att ge för lite fukt och skydd för min hy men samtidigt vara svår att arbeta in (något som jag tror kan bero på yttorrheten orsakad av rengöringen?). Den lägger sig nämligen gärna som en vit hinna på huden hur mycket jag än masserar.

 

Allt är inte dåligt. Multi Balm är faktiskt ett jäkligt bra läppcerat. Den sitter som sten! Jag lägger på den på kvällen och jag har fortfarande ett skyddande lager produkt på läpparna när jag vaknar. En perfekt produkt såhär på vinterhalvåret när mina läppar annars gärna är knastertorra. Ansiktsmasken är inte heller så dum – den ger mig både en porförminskande effekt samtidigt som huden får mer glow och lite extra fukt. Jag tänker fortsätta använda masken, men då tillsammans med en hudvårdsserie bättre anpassade för min hy. Urban Gloss bevisar återigen att one size fits all inte passar alla.

 

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *