Beauty

Best of beauty: sommar 2017

Inlägget innehåller annonslänkar
 

Sommarens skönhetsfavoriter skiljer sig en del från de jag dras till under vinterhalvåret. I värmen dras jag till enkla, “rena” produkter: jag vill inte ha foundation, inga tunga dofter, inga närande krämer. Tänk istället krämrouge, citrus, fräknar och glow. Mandel, fikon och solskydd. Känner ni vinden i håret och doften av salt hav? Låt oss titta på de bästa produkterna jag använt i sommar!

Nuxe Huile Prodigieuse. En sommarklassiker! Den torra guldoljan återfuktar, ger massor av glow och funkar både i ansiktet, på kroppen och i håret. Jag applicerar den lite överallt för ett härligt guldskimmer. En varm julikväll, en svart klänning och så en guldglowig hud? Sommar!

Chanel Les Beiges Healthy Glow Powder är ett perfekt “handväskepuder”: den har en stor spegel, praktisk förpackning och kan i princip aldrig överdoseras. Pudret är en hybrid mellan regelrätt puder och bronzer: jag kan svepa den över hela ansiktet när jag är som mest brun för en lätt ton eller använda som bronzer på panna, kindben och haka. En perfekt touch-up de dagar jag inte vill gå in med hela smink-artilleriet (vilket är de flesta dagar på sommaren).

Doftoljorna från H&M Conscious Exclusive bloggade jag om i våras: ett limited edition-kit med tre ekologiska doftoljor. Då älskade jag rosdoften Rouge Pivoine med noter av päron, freesia, rosor och pioner. I sommar har jag istället dragits till citrusdoften Lemon Amour med noter av citronskal, citrongräs, bergamott och melon. Den är olik många citrusdofter jag testat: inte alls söt eller – hatar ordet! – sportig som många citrusdofter annars kan vara, utan syrligt “rå” och lite bitter. Som om du doftar direkt på ett citronskal! En spännande, egen sommardoft som fungerat extra bra tillsammans med sötman från Nuxe-oljan.

Oribe Dry Texturizing Spray är ett lätt vaxig texturspray som ger det perfekta beach-håret. Jag lockar först håret med en smal locktång, låter det svalna och rufsar igenom det med fingrarna och sprayar sedan både i längder och i rötter för extra volym och textur. Dyr, men livsnödvändig.

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.
 

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *