My style

Late Summer Capsule Wardrobe

Höst är det inte riktigt än – kan man kalla det sensommar? Precis när skolorna börjar, i september, när den första kylan smyger sig på? Då trivs jag som bäst. Det är en tid av förändring, förnyelse och såklart – en första titt i höstgarderoben! Min favoritårstid om jag måste välja.

Ny säsong betyder en ny Capsule Wardrobe. Vilket betyder garderobsrensning! Jag är mitt i processen att köpa ny lägenhet – ett perfekt tillfälle att städa ur, packa ner sommarkläderna och se över höstgarderoben. Vilka plagg får stanna, vilka stuvas undan och vad behöver jag investera i? Det är dags för en uppdatering.

Garderobens hörnstenar. Min svarta kjol från Tibi är fortfarande min garderobs “center piece” – den är plagget som all min shopping utgår från. Kommer tröjan passa med favoritkjolen? Det är alltid frågan när jag handlar nytt! När kvällarna börjar bli kallare bär jag den tillsammans med tunna, långärmade tröjor, kavajer som jag också kan använda som ytterplagg (älskar ytterplagg lika mycket som kjolar, speciellt med vipp!) och såklart ballerinaskorna från Chanel. De har varit lite för varma för att fungera i sommarvärmen men nu är de perfekta.

Bye, bye sommarkläder. Mitt senaste lyxköp, slingback-skorna från Dior, är lite för kalla och lite för somriga för att fungera på jobbet i höst, liksom sandalerna från Filippa K. Alla sommarens baddräkter, bodys och tunikor lägger jag i lådor längst in i garderoben. Jag passar på att sula om sommarskorna och fixa iordning kläderna redan nu (kemtvätta, fixa knappar, ta bort noppror) så att de är redo att användas nästa sommar!

Nytt i garderoben. Ens stil är väl aldrig klar – den utvecklas ständigt – men det känns som att min önskelista blir kortare och kortare för varje år som går. Tur är väl det med dessa orimliga priser! Tjugotusen för en chanelväska som mäter tio gånger tio centimeter? Jisses. Jag får spara länge, men den ska bli min. Jag är också sugen på den här kashmirtröjan med knyt från SoftGoat! Vad står på er önskelista?

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *