The Style Edit

Spara till lyxköpen

Inlägget innehåller annonslänkar
Några av mina drömköp.. Chanel Mini Flap Bag, Diptyque Eau de Rose, örhängen från Sophie Buhai, Chloé Eau de Parfume, hårvård från Oribe, Valentino Tango Pumps, Hermès Vintage HerBag

Om du ofta kikar in på Stilbloggen kan jag med säkerhet påstå att du är en lyxälskare, precis som jag. Du tycker om att sätta guldkant på tillvaron, “unna dig” det där lilla extra och splurgar gärna på lyxiga accessoarer. MEN. Vi är ju inte gjorda av pengar. Ska vi vara realistiska handlar mycket av klädintresset om att spara och längta, snarare än slösa. Men hur sparar man bäst? Idag delar jag med mig av mina bästa tips, inklusive en app jag tycker du ska ladda hem.

Sluta impulsshoppa! En latte här, en tröja på rean där, uteluncher flera gånger i veckan. Känner du igen dig? En latte á 40 kr om dagen blir drygt 14.000 kr på ett år. Yikes! Känns det deppigt? Se det positivt: du kan spara stora mängder pengar genom att göra små ändringar i vardagen. Visst, du kan inte spendera lika mycket i veckorna men på lång sikt får du garderoben du vill ha.

Sälj allt oanvänt. Om du trots tidigare råd har köpt något du inte använder – sälj det! Jag säljer allt jag inte använder via Tradera, Blocket eller Sellpy. Var beror lite på vilken typ av produkt det är: Sellpy är bekvämast och gör allt åt dig, de åker till och med hem till dig och hämtar sakerna du vill ha sålt, men ger minst pengar tillbaka. På Tradera får jag oftast mer pengar för kläder, men det kräver lite fix. Oavsett hur du gör – spara aldrig oanvända saker.

Dreams. Det var i Economista-gruppen på facebook jag först hörde talas om appen Dreams, en smart och enkel app där du sparar i olika “drömmar”. Du skapar en dröm – jag valde att spara till chanelväskan jag suktat så länge efter – och väljer sedan hur mycket du ska spara varje vecka eller månad, samt ett datum för när drömmen ska nås. Därefter kan du välja olika “triggers”. Exempelvis triggern “kalenderkaos” som gör en automatisk överföring på 10 kronor varje gång en konstig helgdag infaller, t.ex. Star Wars-dagen 4e maj. Obs – är inte sponsrad av Dreams. Bara imponerad. Plöstligt är det roligt att spara! Jag brukar föra över 30 kr varje gång jag avstått en utekaffe.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *