The Style Edit

“Vänd på galgen”

 

Måndag, ny vecka, nya tag! Idag vill jag ge er två snabba tips som kan hjälpa er på vägen till en mer hållbar, minimalistisk livsstil där garderoben innehåller favoriter – ingenting annat.

Tips no. 1: Sustainable Luxury. Ibland krävs det mycket inspiration innan vi kan komma igång med den livsstilsförändring som ju modeminimalism faktiskt är. Det är svårt att ändra sitt köpbeteende i det “fast fashion”-samhälle vi lever i. Jag finner mycket inspiration i olika bloggar. Amina som driver bloggen och facebooksidan Sustainable Luxury säger det så bra. “Välj inte mellan hållbarhet och lyx. Välj båda!”. I hennes blogg hittar du många roliga utmaningar och tips på vägen till ett mer hållbart shoppingtänk. Läs hennes blogg här!

Tips no 2: Vänd på galgen. En enkel, fail-proof metod att se vilka kläder du verkligen använder är att testa “vänd på galgen”. Det innebär kort och gott att du varje gång du använt ett plagg vänder på galgen när du hänger in det i garderoben. I slutet av månaden kan du enkelt se vilka plagg som fortfarande hänger oanvända. Kanske är dags att ge den där gamla klänningen ett nytt hem?

Har ni några snabba minimalismtips att dela med er av?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *