Beauty

Ett hudvårdslöfte

Inlägget innehåller annonslänkar

 bild via instagram.com/skincityofficial

Det är dags att bekänna sina synder. Sina hudvårdssynder! Jag har slarvat med hudvården den senaste tiden vilket verkligen märks – min hud har känts grå, trist, livlös och med den där oljiga T-zonen som kommer som ett brev på posten varje gång jag inte återfuktar ordentligt. Jag skyller på tidsbrist, en stressig höst – och att alla mina favoritprodukter tog slut samtidigt. Några dagar där innan jul smörjde jag ansiktet med bodylotion?! Ja ni hör ju. Det är dags att ta tag i hudvården!

Dubbelrengöring och syror. Min hud har alltid älskat AHA-syror. BHA-syra måste jag vara försiktig med, jag kan lätt bli väldigt torr av det. Men AHA? Så bra! För att vänja in huden långsamt börjar jag med Paula’s Choice Weekly Resurfacing Treatment 10% AHA först en och sedan två-tre gånger i veckan. Med den får jag bort all glåmighet och huden kan lättare “ta åt sig” produkterna jag applicerar efteråt.

  

Massor av fukt. Fuktserum med massor av hyaluronsyra, följt av en närande olja såhär i torra vintertider och en fetare kräm – det är ett framgångsrecept som råder bot på de flesta av mina hudproblem. Jag behöver fylla på förrådet med min budgetfavorit The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5. Jag har nyligen börjat testa ett oljeserum och kräm från Elemis: Pro Collagen Marine Oil och Pro Collagen Marine Cream. Båda innehåller extrakt från alger och tång som ska stärka fuktbarriären, reducera fina linjer och boosta hudens kollagenproduktion. De är anpassade för en mer mogen hud, men jag tänker använda upp varenda droppe – de är så härliga! Recension kommer om några veckor när jag hunnit testa ordentligt, men det bådar gott.

Pricken över i. För att verkligen bomba huden med fukt kommer jag applicera en fuktmask så ofta jag kan. Favoriterna är fortfarande Exuviance Deep Hydration Treatment och den lite fetare Skin Recovery Hydrating Treatment Mask från Paula’s ChoiceJag ska också klicka hem några av mina favorit-sheetmasks. Då kan inte huden må annat än bra!

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *