City guide: Paris

Marie Antoinette

 

Det är dags för den tredje delen i min Paris-shoppingguide! Jag har skapat en hel bloggkategori just för dessa guide-inlägg. Kanske ska du till Paris? Isåfall hittar du inläggen här. Idag visar jag er en av Paris kanske minsta, men mysigaste parfymbutiker – Marie Antoinette. Ett måste för parfymnörden!

 

Marie Antoinette ligger lite undangömt vid ett torg i Marais. Vore det inte för den läppstiftsröda entrén är det en butik du lätt skulle kunna missa. Det får du inte! Innanför de röda dörrarna finns Paris kanske mest noga utvalda samling av nischparfymer. Doftnörd eller inte – bara butiken är värd ett besök.

I bokhyllor under ett snedtak hittar du rader och åter rader av dofter, doftljus, tändsticksaskar och tvålar. Tittar du upp är vintageparfymflaskorna staplade på varandra ända upp till taket och pryder väggarna tillsammans med torkade blommor (och massor av damm). Om det inte vore gulligt nog är ägaren, Antonio de Figueiredo, en söt liten gubbe. Han vevar på armarna och blandar engelska, franska och italienska när han förklarar dofternas historia.

FrapinRobert Piguet, Histories de Parfums och sådär tjugo andra märken jag bara läst om, men knappt sniffat på. Visst är det så att prislapparna här är väldigt dyra (att man valt att ge butiken ett så kungligt namn ger en hint om lyxnivån!) men Antonio är lika generös med prover som med historielektioner. Jag fick med mig prov på tre dofter från Oriza L. Legrand och köpte med mig tre handtvålar att ge bort.

 

Du hittar Marie Antoinette på Place du Marché Sainte-Catherine. 

7 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *