Beauty

2018: Best of beauty, no. II

Det är dags för del två i årets sista skönhetsrelaterade inlägg, “best of beauty”! I förra inlägget, som du kan läsa här, visade jag årets bästa makeupprodukter. Idag är det dags för hudvårdsfavoriter! Jag visar nio hudvårdsälsklingar jag varmt kan rekommendera.


Årets bästa rengöring: Dermalogica Precleanse Balm
Att börja kvällsrutinen med ett balm är SÅ härligt och känns SÅ lyxigt! Som en ansiktsbehandling, hemma. Jag tar en ärt-stor klutt av rengöringsbalmet från Dermalogica, masserar in det med fingertopparna och ser hur allt smink och solskydd jag haft under dagen smälter bort. När alla produkter har lösts upp (och ansiktet ser sådär grå-mascara-smetigt-ut) tar jag bort allt med en varm, fuktad handduk innan jag går in med rengöring två. Resultatet? En väl rengjord hy redo för fukt!

Bubblare: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Årets bästa serum: The Ordinary Hyaluronic Serum
Lyxiga (dyra) serum i all ära men finns inget som slår ett enkelt hyaluronsyra-serum! Hyaluronsyra binder fukt och plumpar huden och denna från The Ordinary, med ett pris under hundralappen, does it all.

Årets bästa olja: Verso Super Facial Oil
Till skillnad från det enkla serumet är oljan från Verso oerhört lyxig (och tyvärr väldigt dyr). Super Facial Oil kommer i en svart kartong som innehållet ett svart, lackat etui och fyra refill-oljor i glasflaska. Sedan är det bara att spraya loss! Väl på huden är oljan, lätt och enkel att arbeta in men ger ändå massor av extra näring till huden vilket behövs såhär under kalla vintermånader.

Årets bästa kräm: Verso Night Cream
Nattkrämen från Verso är minst lika härlig som oljan. Den liksom kapslar in all fukt under och sveper in ansiktet i en kokong av fukt, fett och näring. Ahhh! Jag har bloggat mer om hudvården från Verso här.

Årets bästa mask: Gilda Calming Mask
En mask med vallört, kamomill och sheasmör som jag både använt den som en nattmask och som regelrätt mask, som jag låter verka i 10-15 minuter och sen torkar av med en handduk med ljummet vatten. Huden blir lugnad, återfuktad och mjuk. Perfekt efter en kylig promenad när kinderna blivit röda men också efter en dag i solen. Det finns alltid tid för en lugnande fuktmask.

Årets bästa mist: Herbivore Botanicals Rose Hibiscus Mist
De dagar när huden behöver något mer är en mist ett enkelt sätt att få in en dos extra fukt. Jag sprayar antingen efter rengöring, innan serum, eller över huden när jag sminkat mig för att få in lite extra fukt och glow. Jag är inte så kinkig när det kommer till vad misten innehåller – en bra mist för mig har en smart förpackning, med ett mist-munstycke som liksom “sveper in” huden i en skir fukt-slöja snarare än sprayar huden med en hård stråle. Herbivores ros-mist does it all.

Årets bästa lipbalm: By Terry Baume de Rose
En riktigt tjock, fet salva med lätt rosa färg är allt jag behöver i läppväg – sedan jag introducerade denna i min rutin har jag knappt sträckt mig efter andra läpprodukter. Jag använder den på natten, på morgonen och under dagen för att få lite färg och extra vård.

Årets bästa hudvårdspryl: Cloud & Glow Jade Roller
2018 var året jag upptäckte jade rollern – en slags rull-manick som rullas på huden för att dämpa svullnad, öka cirklulationen men också svalka huden under varma sommardagar. Extra skönt över en sheetmask, eller för att “arbeta in” en skön olja.

Årets budgetfavorit: Apotekets mandelolja
En enkel mandelolja funkar till det mesta: som rengöringsbalm när min vanliga rengöring tagit slut, som olja innan kräm eller på kroppen eller händerna för extra fett och fukt. På slitna hårtoppar, torra fötter, nagelband.. Det mesta! Min favorit kommer från Apoteket och är knappast fancy, men som alltid finns i mitt badrumsskåp.

2 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *