Beauty

2019 Best of Beauty, no. I

Årets bästa beauty. Först ut: make up!

 

Årets bästa bas. Nu låter jag som en hackig skiva men förra – och förrförra årets! – favoritbas är densamma 2019. Armani Luminous Silk Foundation. Det är svårt att slå en favorit! På mig blir Luminous Silk perfekt glowig utan att bli glansig framåt eftermiddagen. Den passar mig perfekt, i rätt färg, med en byggbar täckning som gör att jag sträcker mig efter den året om – ett pump på sommaren när jag vill att fräknarna lyser genom, två pump på vintern när jag vill täcka lite mer.

Armani / Bareminerals / It Cosmetics

Årets puderprodukt. Liksom förra året faller valet på Kevyn Aucoin Sculpting Powder, egentligen ett kallt contouringpuder men som jag använder både i bryn, som vardagsögonskugga (en snabb swosh i globlinjen) och precis under kindbenen som contouring. Älskar multiprodukter!

Kevyn Aucoin / Tarte / Milk Makeup / Charlotte Tilbury / Glossier

Årets krämprodukt. Äntligen en nyfunnen favorit! Milk Makeup är ett nytt märke för mig, som nådde svenska Sephora i år. Bronzern i stickformat har jag använt varje dag sedan dess. Bara att skruva upp och swosha på där du vill ha extra färg. Dessutom funkar den som krämskugga och på läpparna när jag vill ha en bruntonad läpp ton-i-ton. På med lite glow från Charlotte Tilbury och en dutt Cloud Paint i färgen Beam från Glossier och du har den mest fräscha, skira krämmakeupen.

LH Cosmetics / Tom Ford

Årets ögonprodukt. I mascaraväg har jag ingen favorit då jag hela 2019 haft fransförlängning. Eyeliner däremot! Den svarta kajalpennan från LH Cosmetics är perfekt för dig som älskar en sotig eyeliner. Den är magisk: den glider på enkelt och lätt för att sedan “sätta sig”. På så sätt kan du enkelt måla, sudda, måla, sudda lite till och när du är nöjd, sitter färgen som STEN. Vill du istället ha en flytande eyelinervinge, då är min absoluta favorit lyx-eyelinern från Tom Ford. Den är hutlöst dyr men den absolut bästa jag testat.

Årets brynprodukt. I år har jag helt skippat alla former av brynprodukter som puder, krämer och geléer och kört en budgetvariant: soapbrows! Du sprayar vatten på en bit tvål, tar en spoolie och skapar en kletig massa du sedan borstar upp brynen med. Resultatet: perfekt formade bryn som sitter som sten. För några öre per applicering. Om ens det! Om du också är sugen, välj en billig, genomskinlig glycerintvål för bästa effekt.

Indy Beauty / LH Cosmetics 

Årets läpp. Jag har i år försökt använda upp de läpprodukter jag redan äger, innan jag köper nytt, genom utmaningen “No Lippies Left Behind” som jag bloggat mer om här. Genom utmaningen blev det tydligt vilka färger och formulas jag föredrar. 9 av 10 gånger sträcker jag mig efter en lätt glansig, halvt genomskinlig beigerosa färg jag kan applicera utan spegel. Inget kladdigt, inget som fastnar i håret. En “my lips but better”, helt enkelt! Årets mest använda har varit beigerosa Indy Beauty Natasha och genomskinligt skimriga LH Cosmetics Fantasticks i färgen Extra.

2 Comments

  • Hanna

    När du då ”får” köpa nya läpprodukter kan jag varmt rekommendera Chanel Rouge Coco Flash i färgen Boy (no 54) som är ”my lips but better” och det känns ju alltid lyxigt att plocka upp ett Chanelstift ur väskan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *