New in

2019: Mitt modeår

Jag började bloggåret 2019 med att skriva att garderoben kändes komplett, att jag hade en fungerande basgarderob som klarade årets alla olika tillfällen och väder. Har det hindrat mig från att shoppa nytt? Inte alls! Målet var 12 köp 2019 – jag hamnade på 19. Två mindre än förra året. Däremot har garderobsläget gjort att jag kunnat spara, vänta och köpa efterlängtade köp jag suktat efter länge och jag har ofta köpt efter “en in, en ut”-principen där jag sålt innan jag köpt.

Älskar jag mina köp fortfarande? Idag recenserar jag årets shopping!

Shoppingmål 2019
Max 12 köp ✗
Shoppa mer vintage ✔
Färre men värre ✔
En in, en ut ✔

Filippa K Volume Skirt, mina två Henry Kole-köp och Totêmes vita skjorta

Årets bästa köp. Mitt absolut bästa köp är den svarta, under knät-långa, vida – ja ni vet! – kjolen Filippa K Volume Skirt som jag använt mer än något annat plagg. Till och med mer än tibikjolen i år! Har också älskat mina två bastoppar från Wolfordtillverkat i cellulosamaterialet modal, som jag burit nästan varje dag 2019. Antingen som de är, eller under en kashmirtröja. Min måttsydda klänning från Studio Heijne är jag också väldigt nöjd med.

Henry Kole Amelie Pumps

De raka Levis-jeansen och Elleme Raisin Bag

Fyra reafynd. Precis efter nyår fyndade jag en smal sammetsscarf från Rockins. Jag köpte ett par Mango-ballerinas som blivit mina inomhusskor jag byter om till på jobbet och fyndade en tight Wolford-klänning på 70%. Den användes till döds i somras när inget annat var svalt nog. Även Ribcage-jeansen från Levis var ett reakap. Mycket, mycket välanvända allihopa. Älskar ett bra fynd!

Skodröm! Chanel Slingback Flats.

Fem accessoarköp. Två par skor från Henry Kole, ett av dem ett secondhandköp via Tradera. Raisin-väskan från Elleme som jag använt varje dag sedan i somras. De allra lyxigaste skorna – Chanel Slingback Flats – som jag längtat efter i flera år blev äntligen mina, via vintagesidan Vestiaire. Och parisköpet: en liten sminkväska signerad Louis Vuitton.

Totême Anzi med dess vackra tyg och detaljer.

Filippa K-kjolen, Heijne-klänningen under och Elleme-väskan.

Fem köp signerade Totême. Herregud vad jag shoppat från Totême?! Året började med Den vita skjortan Capri, den svarta, flowiga blusen Peone och den somriga Anzi. I höstas köpte jag skjortan Novella. En tjock, styv utanpåskjorta i ull- och sidenblandning. Jag har använt alla fyra till döds. Årets sista totêmeköp blev Annecy-kappan – en kappa som jag inte använt så mycket som jag önskat. Förhoppningsvis mer i vår – den är för tunn för att klara vintern. Vi får se, vi får se!

Totême Coripe och Annecy-kappan.

Årets sista köp. Och apropå kappor. Strax efter Annecy-kappan slog jag till på ännu ett ytterplagg, denna gång i en variant som klarar kylan. Vinterkappan Nusa från Rodebjer: en vid, oversizead, enkelknäppt, lång kappa i ull, utan krage med långa, vida ärmar. Underbar! Nusa avslutar shoppingen i år (om jag inte ger mig själv en julklapp, vill säga).

Sammanfattningsvis var 2019 ett mycket bra shoppingår, trots att jag gick över mitt 12 köp-mål (och spräckte min budget ett antal gånger..)! Köp som skapat den silhuett som jag älskar, i fina material, och accessoarer jag längtat efter länge. Frågan är om jag vågar skriva att garderoben känns komplett, nu? Vem vet vad 2020 bjuder på..

2 Comments

  • Hanna

    Vilka härliga tillägg till garderoben! Väldigt avis på Chanelskorna men en dag kanske 😉
    2019 har inte varit mitt garderobsår, gravid + ammat… men jag ser framemot 2020…

    • Karin Lind

      Då taggar vi för 2020! Håll utkik på Vestiaire, en vän till mig fyndade ett par helt nya oanvända chanelskor för 3000kr (!!) där igår!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *