Beauty

Aprils medelmåttor (köp något roligare!)

Inlägget innehåller annonslänkar

Det var länge sedan jag bloggade om medelmåttor! Det har varit väl många produkthyllningar den senaste tiden. Inte för att en medelmåtta är en sågning – snarare en produkt som varken gör från eller till. En “meh”. Som inte är värd priset, inte gör vad den lovar eller inte lever upp till förväntningarna.

Varför medelmåttor? Skönhetsprodukter kan vara en djungel och det är svårt att hitta rätt. Lägg på svåra cravings orsakad av smart marknadsföring och att stå emot köplusten blir ännu svårare. Som skönhetsbloggare är det omöjligt att inte uppmana till konsumtion men jag vill gärna få er att tänka till.

Garnier Skin Micellar Cleansing Water in Oil. Ett micellärvatten som även innehåller olja som ska ta bort smink snabbt, enkelt och effektivt. Jag gillar den inte! Ni vet de gamla sminkborttagarna, innan micellärtekniken nådde marknaden, med en olja som skulle ta bort sminket? Där oljan lämnade en läbbig hinna? Så känns denna. Jag föredrar ett rengöringsbalm eller Garniers vanliga micellärvatten (denna). Jag tänker använda upp flaskan men inte köpa igen – i värsta fall kan jag rengöra sminkpenslar med den..

BubbleT Lemongrass & Green Tea Body Scrub. Jag älskar att testa nya märken och när BubbleT nådde Åhléns för några veckor sedan var jag tvungen att testa! Nu kan jag säkert säga att du kan skippa skrubbarna i serien. Den är värdelös skubbmässigt med små skrubbkorn som knappt känns. Synd, dofterna är väldigt fräscha, speciellt Lemongrass & Green Tea-varianten och jag gillar förpackningarna och de rimliga priserna.

The Ordinary AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution. Jag älskar det mesta från The Ordinary men här blev det en “meh”. Den röda “blodmasken”, med aha- och bha-syra, har hypats rejält på sociala medier och jag var inte sen att prova. Älskar ju syror! Jag har använt ganska många olika märken och var beredd på en rejäl uppfräschning och mycket glow. Jag tyckte inte den gjorde så mycket – jag får mer ut av exempelvis Paula’s Choice Weekly Resurfacing Treatment med 10% AHA. Den gör absolut något, men jag blev ändå besviken.

Benefit POREfessional Pearl Primer. I maj lanseras Benefits nya primer i POREfessional-serien, denna gång i en rosa förpackning med lystergivande egenskaper. Jag gillar den klassiska POREfessional (denna!) som verkligen “spacklar” igen porer och skapar en slät, perfekt yta att lägga foundation på. Men de båda är väldigt, väldigt lika. Du behöver inte båda. Dessutom – behövs verkligen en lystergivande primer? Om man ändå ska lägga foundation, concealer osv uppepå? Jag satsar på highlighter istället när jag vill ha glow (eller blandar lite olja i min foundation).

Anastasia Subculture Eyeshadow Palette. En ögonskuggepalett med 14 skuggor i både matta, jordiga toner och med metallicfinish. Om ni älskar att titta på tutorials och recensioner på Youtube vet ni vad jag tänker säga om den här ögonskuggepaletten. Den är väldigt, väldigt pudrig. När jag swishar runt borsten får jag tonvis av nedfall och paletten ser ut som en katastrof efteråt. Jag har lyckats få ett bättre resultat om jag alltid fuktar borsten innan, men vem orkar det? Dessutom är vissa av de matta röda och blågröna nyanserna svåra att blanda ut. Jag har Modern Renaissance-paletten och de är som natt och dag.

Vilka är dina medelmåttor?

4 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *