Wishful Thinking

Höstens önskelista (och nya köp)

PÅ ÖNSKELISTAN.

..Vad hände med den beiga trenchcoaten? I augusti skrev jag att jag var på jakt efter en klassisk beige trench. Jag har letat och letat och inte hittat den perfekta. Och ju mer jag letat – desto mer tveksam har jag blivit till idén. Behöver jag verkligen ett till ytterplagg? Är beige verkligen en bra idé? Kanske har jag mer användning av en svart trench ändå? Och jag har ju redan min Amarris från Acne.. Tills jag springer på mina drömmars beiga trench räcker min svarta gott och väl.

01. Totême Cambridge Knit. Totême har valt att ta in tröjan Cambridge i år igen: en enkel, svart stickad tröja med polokrage. Jag har två välanvända kashmirtröjor och skulle gärna utöka samlingen med en tredje. Jag hade burit den instoppad framtill till favoritkjolen eller till mina nya jeans du kan läsa mer om längre ner.

02RM Williams Wentworth Boots. Även om jag helst undviker att tänka på att det snart blir regnigt, mörkt och kallt är det dags att investera i ett par bra höstboots. 2013-2019 hade jag ett par liknande boots från Loake jag älskade och bar tills de ramlade ihop. I år investerar jag i ett par lika klassiska RM Williams.


NYA KÖP.

01. Fresh Soy Face Cleanser. Fresh är ett märke som alltid funnits i periferin: jag har hört mycket gott om deras produkter, speciellt maskerna och hudvårdsprodukterna med ros, men aldrig tagit mig tid (eller pengar) att testa. Rengöringen Soy Face Cleanser ska också vara en kultklassiker så när jag behövde en ny rengöring slog jag till. Efter att ha köpt en miniversion av rengöringen på Sephora, och älskat den, klickade jag precis hem en full-size från Cult Beauty.

02. Nästan nya Vagabond-loafers. Man älskar ju ett bra secondhandfynd! På väg hem från jobbet tog jag en sväng förbi Emmaus vid Fridhemsplan och sprang på ett par klassiska loafers för hela 239 kronor. Omsulade var de också. Win!

03. Sania d’mina ‘Elena’ PumpsJag läste en spännande artikel härom dagen om framtidens mode – kommer vi fortsätta med det sköna hemmamodet i coronapandemins spår eller göra en helomvändning till en mer dramatisk, extravagant stil? Jag gissar på det senare. I augusti började jag jobba på plats igen efter en vår hemifrån och med det fick jag ha på mig annat än hemmajobb-corona-loungewear. Det tog inte lång tid innan jag fick enorma klack-cravings och unnade mig ett par skor som stått på önskelistan länge.

Weekday ‘Rowe’ Extra High Straight Jeans

04. Weekday Rowe Jeans. Jag gjorde en stor garderobsrensning härom dagen och konstaterade att mina före detta favoritjeans, de snortighta jeansen från Gina Tricot jag älskat i flera år och köpt om och om igen, inte känns helt hundra längre. Det är något med det leggingsliknande jag inte gillar längre. De är för tighta, för tunna, för “sladdriga”. Däremot har mina Levi’s Ribcage-jeans, med raka ben och hög midja, snabbt klättrat och blivit en garderobsfavorit. Jag bestämde mig för att rensa ut mina två gamla Gina-jeans, behålla Levi’s-paret och köpa ett par till raka, tjocka, klassiska jeans. Valet föll på modellen Rowe från Weekday.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *