Beauty

Beauty-decluttering och favoriter jag sparar

Minimalism även i necessären! Och i badrumsskåpet, handväskan och byrålådorna där sminket bor..

Jag älskar att rensa – vilket är bra! Man borde rensa ut sina smink- och hudvårdsprodukter regelbundet. Bäst-före-datumet på krämprodukter som mascaror, krämrouge och läppstift är max några månader – tyvärr – men det är priset man får betala för att slippa infektioner.. Så jag rensade!

Inspirerad av en av mina favorit-beautygurus, Karima McKimmie,
visar jag idag vilka produkter jag gjort mig av med nyligen, och vilka jag sparar!

 

Hejdå Liquid Lipsticks. Glossiga eller matta läppar, vad föredrar du? Jag började tröttna på matta, torra läppar redan för sisådär två år sedan men behöll några for old times sake. Inte det bästa ur bakteriesynpunkt! Anastasias Liquid Lipstick var SÅ hypade när de kom, och jag älskade dem, men de alldeles för torra för att kunna bäras mer än någon timme. Nude-nyansen Pure Hollywood var min stora favorit, men jag har flera andra, desto krämigare och återfuktande, beigerosa lippies i samlingen. Min bästa “nude” är Clarins Instant Light Lip Perfector. Jag köper mini-varianten som tar slut lagom i tid att den måste bytas ut.

Hejdå.. Alla mascaror? En enkel utrensning! Jag har börjat med fransförlängning igen. Älskar det. Inga mascaror behövs. Jag gör så kallat “mixfransar”, en mix mellan singel- och volymfransar, hos Jessica här.

Hejdå LH Cosmetics Dewy Mist. Jag switchade upp min basrutin för några veckor sedan och märkte att mitt smink inte höll alls lika bra som det brukar. Vid två-tre-tiden var jag glansig på ett sätt jag inte brukar vara – och eftersom jag älskar att lösa gåtor – började jag se över min rutin för att hitta vad som orsakade problemet. Jag experimenterade med olika primers, concealers och settingsprays och kom snart fram till boven i dramat – LH Cosmetics Dewy Mist. En återfuktande, glowig mist som tyvärr strular till min hud. När jag applicerar den sist, över min bas, ser huden fantastisk ut – i 2-3 timmar. Därefter separerar sminket, lägger sig “på” huden och T-zonen får en oljig hinna. Concealern lägger sig i veck och porer syns mer. Kanske är den för glowig och återfuktande för mig? Lyckligtvis har jag en annan setting spray som jag i mitt bas-experiment märkte fungerar perfekt. Urban Decay All Nighter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *