Beauty

Beauty on the road

Beauty on the road. Idag fokuserar vi på skönhet!

Vad måste med, hur många paket vårservetter behövs egentligen och vilka produkter hade jag kunnat lämna hemma?

Preppa innan resan. Det allra bästa med att bila är ju spontaniteten – att kunna stanna när som helst, var som helst! Den friheten betyder också att du antagligen inte kommer stanna många minuter på hotellrummet. En tiostegsrutin klockan 23? Skulle inte tro det! Efter en hel dags resande var jag glad att jag orkade tvätta bort sminket. Men man vill ju ändå känna sig glammig? Lösningen stavas prepp! Jag färgade brynen, fransarna och fixade naglarna hemma innan resan.


Återfuktande mist med SPF50 från Vichy

Fukt i massor. Nä, du kommer inte hinna serum-olja-kräm-rutinen men se ändå till att huden är återfuktad – sol, sand, bad och sena middagar sliter på huden (belgiska pommes och öl? Oh yes). Jag drack massor av vatten, lade en rejäl nattmask på kvällen som jag sov med och sprayade fuktmist under dagen för att inte torka ut totalt.

SPF SPF SPF. Att sitta i bilen ibland flera timmar om dagen betyder lång tid av direkt solstrålning på huden. Applicera en rejäl solskyddsfaktor på morgonen och re-applicera med några timmars mellanrum. Hur går det till, med smink?! Undrar du kanske. Här kommer misten igen! Nu finns mists med SPF du kan spraya över din makeup. Smart va!

Bareminerals Complexion Rescue / Smashbox Lip & Cheek Colour / Linda Hallberg Black Crayon
Dermalogica SPF / MAC Eye Primer

Smink i stickform. En glowig, rosa-brun, neutral “nude”-nyans i ett krämstick kan du applicera både på läppar och kinder. Med färgade bryn och fransar var ett stick och en bb-kräm med solskydd det enda jag använde.

Ögonskuggeprimer under och över ögonen. Ett grymt tips som funkar var du än är, för att få mascara, eyeliner och skugga att hålla längre, genom svett och värme. Ta din vanliga ögonskuggeprimer och applicera inte bara på ögonlocket, utan längs med den nedre fransraden, under ögat och på brynbenet (funkar för brynen också) och applicera sedan concealer, eventuella andra basprodukter som foundation, puder etc och ögonsminket som vanligt. Inför varje kväll, när jag ville sminka mig lite extra, la jag primer lite överallt. Mascaran satt som en sten!

MAC Cosmetics Wipes

Och så våtservetter! Resans mest nödvändiga produkt var de smarta våtservetterna. Både de från MAC som jag tog bort sminket med på kvällen, och de vanliga du kan köpa i storpack på apotek. Jag använde dem för att torka bort chokladfläckar från morgonens pain au chocolat-frukost, för att fräscha upp fötterna efter en lång dag på stan, som nödlösnings-deodorant.. You name it! Älskar våtservetter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *