Beauty

Månadens beautysammanfattning: oktober

Bränt trä, lugnande masker och mjuka rengöringsbalms. Låt oss sammanfatta oktober!

Månadens bästa.
Såhär i kyligare hösttider är en lugnande, återfuktande mask det bästa som finns. Min favorit har varit Gilda Calming Mask, med vallört, kamomill och sheasmör. Jag har både använt den som en nattmask jag sover med och som regelrätt mask, som jag låter verka i 10-15 minuter och sen torkar av med en handduk med ljummet vatten. Huden blir lugnad, återfuktad och mjuk. Perfekt efter en kylig höstpromenad när kinderna blivit röda.

Månadens empties.
I början av månaden hörde jag talas om “hit the pan”- en använda-upp-innan-man-shoppar-nytt-utmaning som direkt fångade mitt intresse. Sedan dess har jag försökt använda upp mina äldsta produkter och har lyckats skapa en hel hög med empties! Jag har bland annat använt upp NYX Setting Spray, två rengöringsbalms – Clinique Take The Day Off Cleansing Balm och L’Occitane Imortelle Cleansing Balm och concealern Bareminerals Bare Pro Full Coverage Concealer. Den senare har varit en favorit på tidiga mornar när jag stressat smackar på sminket och vill få bort de mörka ringarna, snabbt. Visst är det tillfredsställande att använda upp produkter?!

Månadens mest brända doftljus.
I oktober har lägenheten doftat trä och kryddor, närmare bestämt Dior Bois Brûlé, ett ljus jag och Gordon köpte i Paris i våras. Det var BRUTALT dyrt – sådär 750 kronor – men what to do när man är doftljusberoende (oops). Ljuset ingår i La Collection Privée och går bara att få tag på via märkets egna Maison-butiker. Lyckligtvis finns det ett rykte om att Maison kommer till NK? När exakt detta sker vet jag dock inte.

Updatering: Nu finns en Maison-disk på NK i Stockholm!

På önskelistan.
Jag har lyckats hålla mig från att shoppa någon form av skönhetsprodukt under oktober månad – hurra! Jag har en resa till London inbokad i början av november och där tänkte jag faktiskt unna mig lite skönhetsshopping.. Tro det eller ej men jag har lyckats använda upp så många produkter att jag har helt slut på rengöringar? Har nog aldrig hänt innan! Jag har siktet inställt på SpaceNK – där tänker jag shoppa Emma Hardie Moringa Cleansing Balm. Är också väldigt sugen på Chantecaille Just Skin.

Vilka produkter har du använt upp och kärat ner dig i?

2 Comments

  • Liselotte Johansson

    Jag har använt upp en mängd olika masker som jag har haft stående i hyllorna. Det känns bra. Jag tänkte unna mig att under december då det brukar vara bra erbjudanden på skincity.se och hudoteket.se köpa några av de masker som jag tycker är bra och som är slut. Då menar jag några och inte många. Jag har just nu ingen sovmask. Vilken tycker du är bäst?

    • Karin Lind

      Å vad bra! Älskar att använda upp. Jag använder nästan aldrig sovmask, kör lager på lager med toner/serum/olja/kräm istället!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *