Beauty

(Beauty) Throwback Thursday

Inlägget innehåller annonslänkar

Förrförra veckan var pressvecka: en vecka där PR-kontor håller öppet hus för att press och bloggare ska kunna kika på kommande kollektioner. Mycket spännande och kul! PR-event betyder alltid pressprover i någon form – allt från “kan jag få testa den eller den” till här, ta en goodiebag! – så det har fullkomligt strömmat in nya masker, foundations och hårsprayer för mig att prova.

Men istället för att visa nytt, går jag igenom gamla favoriter från ett år sedan. Minimalism och allt det där! Håller produkterna jag gillade förra året fortfarande måttet? Det är torsdag och dags för en “throwback thursday”.

Smashbox Photo Finish Primer Water. En primer i sprayform (mycket praktiskt) jag älskade förra året. Det är så enkelt med sprayprimer. Du bara sprayar på. Primer är ju annars ett extra steg man inte alltid har tid med. En annan sprayfavorit är MAC Fix+ som förvisso inte är en primer, men “typ”. Jag använder den både före och efter smink, samt på ögonskuggeborstar för att få upp extra mycket pigment i mina ögonskuggor. Jag har hört att Fix+ snart ska lanseras i en matt och två skimrande varianter. Hjärtögonsmileys! Bild härifrån.

Benefit POREfessional. Förra årets andra primerfavorit riktigt “spacklar” igen porer och skapar en slät, perfekt yta att lägga foundation på. I maj kommer POREfessional i en lystrig, rosa variant: POREfessional Pearl. Jag har testat och upplever de båda som väldigt, väldigt lika. Har du den ena, behöver du inte den andra.

Urban Decay Naked Concealer. En krämig, högpigmenterad concealer som jag svor vid 2017 men som jag inte köpt en back-up på. Jag tycker fortfarande den är bra, men Tarte Shape Tape är ännu bättre om du är ute efter en concealer med massor av pigment, som täcker allt! Tyvärr går Tartes variant inte att få tag på i Sverige, bara i USA. De senaste veckorna har jag därför använt en annan favorit, MAC Pro Longwear Concealer. Vad är det med mig och concealers?!

LH Cosmetics Infinity Palette. Linda Hallbergs sminklinje säljer som smör och Infinity Palette blev snabbt en favorit, så även hos mig. Jag gillar den fortfarande: du får åtta krämiga, fina nyanser som alla är väldigt användbara.

Sammanfattningsvis. Primers är väldigt bra att ha, men Benefitsnya Porefessional Pearl kan du vara utan. Urban Decays concealer är bra, men det finns bättre på marknaden. Du får dock leta länge innan du hittar en lika bra palett som LH Cosmetics Infinity Palette.

Inlägget innehåller pressprover. Läs mer i min policy.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *