My style

Capsule Wardrobe Sommar ’20

 SUMMER ’20 CAPSULE WARDROBE

Sommarplanerna 2020 var egentligen att göra en tågresa genom Europa – jag fick interrailbiljetter av Gordon i födelsedagspresent – med en slutdestination som Lissabon eller södra Italien.. Den resan får vänta! Sommaren har istället bjudit på en bilresa i norra Sverige, med fjällstugemys, vandring på Kungsleden och solande på Seskarö. Nästa resa går till Västkusten: Göteborg och Skummeslövsstrand. Idag visar jag sommarens garderob som funkar extra bra på resande fot.


Kapselgarderob. Det var ett tag sedan jag uppdaterade min garderob och gjorde en ordentlig capsule, mest på grund av att våren spenderades 99% hemma, i mjuka pyjamasplagg med datorn i knät. Nu ser världen lite annorlunda ut – åtminstone känns det så när det är fint väder och man kan vara utomhus. Min sommarkapsel sträcker sig från juni-augusti och är – kapselgarderobsmässigt sett – den enklaste av kapselgarderober. Sommarplagg är alltid enklast att kombinera tycker jag: bara att slänga på en skjorta över det mesta och hoppa i sandalerna. And you’re done!

Kombinationer. Sommaren 2020 har hittills spenderats till stor del med garderoben i en resväska – och kommer fortsätta på samma sätt i augusti. För att packa så lätt som möjligt försöker jag ta med få, utvalda plagg som enkelt går att kombinera med varandra. Baddräkten från Monki funkar lika bra som överdel till linnebyxorna från Arket eller favoritkjolen från Tibi. Bara att stiga ur kjolen och direkt ner i havet! En bikiniöverdel, som den jag har från COS, är fin under en uppknäppt skjorta. Min nya favoritkombination. Svalt, skönt och ledigt – sommarens klädmål.

Sommarens basplagg. Jag fortsätter älska mina två kjolar från Tibi och Filippa K, såklart. Även den vida klänningen Alessio från Totême. Inga överraskningar där. De luftiga skjortorna i svart, vitt och beige – gärna i linne – och mina ärmlösa toppar från Wolford. Enkla basplagg som funkar året om, men som blir somriga med rätt accessoarer.

Tidlösa accessoarer. Vissa accessoarer går att bära både till stranden som på stan. Som den stora stråväskan från Little Liffner, en enkel nätväska och sandalerna från ATP Atelier. Eller mitt senaste köp: ett par klassiska Birkenstocks. Jag har dem hemma, i mammas trädgård, till stranden, på promenaden och i stan. Ett väldigt praktiskt, och faktiskt rätt snyggt, köp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *