My style

Capsule Wardrobe: Vår ’18

 Inlägget innehåller annonslänkar
 

Våren 2017, för exakt för ett år sedan, uppdaterade jag bloggen med en ny capsule wardrobe. Det är dags igen! Min fina vinterkappa har fått besöka kemtvätten och hängts in i garderoben, stövlarna och de snövänliga bootsen är putsade och undanställda. Det är vår!

Vårens basplagg. Näst efter favoritkjolarna från Tibi och Ted Baker, och kashmirtröjorna från & Other Stories som funkar i några månader till, är ytterplagg klädkategorin jag gillar mest och också typen av plagg jag har allra flest av. Men vilka ytterplagg har jag med i vårens capsule wardrobe? Jag vill ha samma “kokong-känsla” av mitt vår-ytterplagg som jag får av vinterkappan från H&M. Svaret stavas trenchcoat! Jag suktar efter en oversizead trenchcoat, gärna med överdimensionerade och “lite för stor”-passform som jag också kan dra in i midjan med ett skärp. Än så länge är det Acne som gör den bästa. Tyvärr är den så, så, så dyr. Vi snackar 5000 kr-dyr. Yikes! En sak är säker – mitt nästa stora klädköp blir en vårkappa av något slag.

Vårens skogarderob. De undanställda vinterskorna får ge plats för *drumroll* – ballerinaskorna! Mina bästa skor. Förra året investerade jag i ballerinaskornas ballerinaskor från Chanel. Jag älskar dem. Kvalitén är toppen och jag har bara behövt sula om dem en gång under förra året, och då använde jag dem ofta. De är olika de flesta ballerinaskor jag testat – de är “tjockare” och mer rejäla (utan att se mer rejäla ut). Det märks verkligen att någon lagt ner mycket tid och energi på att tillverka en riktigt bra damsko. Det kryllar ju inte av välgjorda skor på damsidan tyvärr! Jag skrev härom dagen att jag gjorde ett felköp: dessa ballerinaskor från Bianco som jag hade tänkt att varva chanelskorna med, tyvärr är de som jag trodde i alldeles för dålig kvalitet. Synd!

Min bästa våroutfit. Platta skor (gärna de från Jimmy Choo ovan..), kjol, enkel överdel och lyxiga accessoarer. Det är det enkla men stilfulla som passar mig bäst! En bred eyelinervinge på det och outfiten är komplett. Jag är lite sugen på Lancômes nya, breda eyeliner vid namn Monsieur Big Marker. Någon som testat? Annars blir det min klassiker – Kat von D Tattoo Liner. Bäst!

På vårens inköpslista. Vad behöver vårens capsule wardrobe kompletteras med? Förutom mina drömmars trenchcoat, och ett par ballerinaskor att varva chanelskorna med (som inte är av plast!) tänkte jag köpa fler exemplar av den perfekta bastoppen från Wolford. Är också sugen på Chloés senaste parfymlansering, Nomade. En blommig chyprédoft med plommon och fresia. Älskar den väsk-inspirerade flakongen!

Vårens inspirationskällor. I vår fortsätter Instagram vara min största inspirationskälla. Precis som Pinterest har Instagram nu börjat med en spar-funktion där du kan samla inspirationsbilder i olika mappar. Så smart! Jag har en för inredning, en för outfits och en önskelista-mapp där jag samlar fina saker jag drömmer om. Vill ni se min mapp? Hojta så skriver jag ett inspirationsinlägg!

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *